Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Trump koltuğa oturdu, Dolar düştü (Dolar ne kadar?)

Düzenleyen:
Trump koltuğa oturdu, Dolar düştü (Dolar ne kadar?)

Ekonomi Haberleri

ABD Başkanı Donal Trump'ın resmen yemin ederek başkanlık koltuğuna oturmasının etkisiyle gün içinde 3,83'ün üstüne çıkan dolar, akşam saatlerinde 3,76'ya kadar düştü.

Piyasaların beklediği gün gelip çattı. ABD Başkanı Donal Trump'ın resmen yemin ederek başkanlık koltuğuna oturmasıyla gözler dövizdeki duruma çevrildi. Devir teslim töreninin başlamasından önce dolar yavaş yavaş düşmeye başladı. Gün içinde 3,83'ün üzerinde işlem gören dolar, Trump'ın yemin etmesiyle 3,77'nin altına kadar geriledi.

BAŞBAKAN YILDIRIM: TRUMP GÖREVE BAŞLAYINCA DOLAR DÜŞER

Donald Trump göreve başlayınca dolar ne olur sorusunun yanıtı Aralık ayında Başbakan Binali Yıldırım'dan gelmişti. Yıldırım, yükselen döviz kurları ile ilgili "Şunu bilelim, bu dalgalanma herhalde 1 ay-1,5 ay gibi daha devam edecek. Ne zamana kadar, 20 Ocak'a kadar. Yeni seçilmiş başkan (ABD Başkanı seçilen Donald Trump) iş başına geldikten sonra biraz daha öngörülebilirlik artacak ve taşlar yerine oturacak" demişti.

GÖZLER MERKEZ'İN FAİZ KARARINDA

Merkez Bankası'nın son günlerde aldığı likidite önlemleri dolardaki yükselişi frenlese de kur yeniden 3,80 seviyesinin üzerine çıktı. Merkez Bankası'nın 24 Ocak'ta yapacağı faiz toplantısında alacağı kararlar kurdaki yönde belirleyici olacak.

Piyasalar ayrıca 27 Ocak'ta Fitch'ten gelecek not değerlendirmesini de bekliyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...