HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Türk şirket Lovet İnşaat’tan Fas'a bin mobil hastane

Düzenleyen:
Türk şirket Lovet İnşaat’tan Fas'a bin mobil hastane
Türk Şirket Lovet İnşaat, Fas, Mobil Hastane , Haber

Ekonomi Haberleri

Türk şirket, Fas'ta sağlık hizmetlerinden faydalanamayan yoksul kişilere yönelik bin mobil hastane kurulması için anlaşma imzalandı.

2017 yılında toplam 200 milyon dolarlık projelere ulaşarak özellikle inşaat sektöründeki payını artıran Lovet A.Ş yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Türkiye'ye Değer Katanlar ödülüne de layık görülen şirket, yurtdışında imza attığı yüksek hacimli projelerle de dikkat çekiyor. Lovet'in yönetim kurulu başkanı Derya Bozovalı, Kazakistan'ın Almatı şehrinde imzaladığı altın madeni projesinden sonra şimdi de Fas'ta sağlık hizmetlerinden faydalanamayan yoksul kişilere yönelik çok önemli bir çalışma yapacak. Şirket, söz konusu proje için Fas'ın Rabat şehrinde bölgenin önemli yatırımcılarından Marita Group'la el sıkıştı. 

55 milyon dolarlık proje

Marita, bölgede marina, otel, hastane, golf sahası ve konut projeleriyle öne çıkıyor. İki grup arasındaki ortaklık ise Kuzey Afrika'ya bağlı Fas'a 1.000 adet mobil hastane yapılmasını içeriyor. Tamamlandıktan sonra Fas Hükümeti'ne teslim edilecek olan mobil hastaneler, hastane bulunmayan köylere ulaştırılarak, yoksul halka bedava sağlık hizmeti verecek. Proje özellikle yoksullukla ve bundan doğan birçok hastalıkla savaşan Afrika ülkelerine 'ilaç' gibi gelecek. Tabii projenin sosyal boyutunun yanında finansal boyutuyla da dikkat çekiyor. Lovet'in patronu Derya Bozovalı, projeye Faslı ortağıyla birlikte toplam 55 milyon dolar yatırım yapacak. Anlaşmanın imza törenine Derya Bozovalı, Mehla Ahmed Talebna, Rahal Bolgoute katıldı.

Şehir Hastaneleri'ne talibiz

Derya Bozovalı da, söz konusu proje ve anlaşmayla ilgili şunları söyledi: Yurt dışına yaptığımız yatırımları vizyonumuzu artırarak devam edeceğiz. İspanya'dan getireceğimiz yabancı fondan 550 milyon dolarlık yatırımla şehir hastaneleri işinde bizde yer almak istiyoruz

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...