HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Antalya'da turistik denizaltı heyecanı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Antalya'da turistik denizaltı heyecanı
Antalya, Haber

Ekonomi Haberleri  / AA

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, turistik denizaltı "Nemo Primero" ile deneme dalışı yaptı.

Turistik dalışlara1 Nisan 2017 tarihinde başlaması planlanan "Nemo Primero" adlı denizaltıya Kemer karayolundaki balıkçı barınağından binen Vali Karaloğlu, "Sıçan Adası" yakınlarında düzenlenen dalışa katıldı.

Karaloğlu, 20 metreye dalan denizaltının ön kısmına geçip, "Türk turizminin geleceği için el ele" yazılı pankartı açan dalgıçlara selam verdi.

Denizaltında gazetecilere açıklamalarda bulunan Karaloğlu, turizm çeşitliliğinin, alternatif turizm açısından denizin altını da kullanmanın ciddi avantaj sağlayacağını belirtti. Karaloğlu, turistik denizaltının, denizin altını görme imkanı vereceğini, 2017 turizm sezonu için de farklılık oluşturacağını söyledi.

Denizin altının üstünden daha rahat olduğunu ifade eden Karaloğlu, gezinin keyifli geçtiğini dile getirdi.

Karaloğlu, Antalya'nın, turizm açısından en kötü sezonlardan biri olarak gösterilen geçen yıl bile 6,5 milyon turist ağırladığını, 2017'nin turizm açısından 2016'nın çok üstüne çıkılacağı bir sene olacağını kaydetti.

"İmaj düzeltme, yeniden kendimizi anlatma"

Vali Karaloğlu, sektör ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle yurt dışındaki turizm fuarlarına katıldıklarını, diğer taraftan Avrupa ülkelerinde imaj düzeltme noktasında bir ekibin temaslarda bulunduğunu anlattı.

Antalya'nın dış turizm fuarlarında ayrı bir destinasyon ve marka olarak tanıtılması için gayret gösterdiklerini ifade eden Karaloğlu, şöyle konuştu:

"Buna Kültür ve Turizm Bakanlığımızın da çok ciddi desteği var. Şimdi önümüzde Berlin'de turizm fuarı var. Bakanlıkla beraber bunu deneyeceğiz. Antalya'dan şu anda bugün itibarıyla bir ekip Avrupa'yı dolaşıyor. İmaj düzeltme, yeniden kendimize anlatma, Antalya'nın, Türk insanının misafirperverliğinin değişmediğini tekrar batılı dostlarımıza anlatmak için... Bir imaj çalışması yapılacak. Sektörle beraber diğer çalışmalarımız da devam ediyor. Ümit ediyorum bu sene iyi bir sezon geçireceğiz. 2017, 2016'ya göre çok daha iyi olacak. Şu anda gelen veriler iyi. Özellikle Ukrayna'dan ve Rusya'dan gelen veriler çok memnun edici. İnşallah 2017'de 2016'da yaşadığımız sorunları yaşamadan iyi bir sezon geçiririz diye temenni ediyoruz. Şimdiden 2017 için rakam vermek doğru olmaz ama o rakamın (8 milyon turist) çok üstüne çıkacağımızı düşünüyorum şu andaki veriler, beklentilerimiz gerçekleşirse."

"Adeta uzayda gibi"

Denizaltının dört kaptanından biri Şakir Tankut Ambarcı da turistik denizaltının suyun altında adeta uçuyormuş hissi verdiğini söyledi. Denizaltıyla dalmayı "muhteşem zevkli, çok güzel." diye nitelendiren Ambarcı, "Adeta uzay gemisi gibi. Uzayda dolaşıyor gibi suyun altında dolaşıyorsunuz." dedi.

Kaptan Ahmet Mertcan da turistik denizaltının emniyetli, 18 metre boyunda, 44 yolcu, 110 metre dalış ve 72 saat su altında kalma kapasitesine sahip olduğunu dile getirdi. Su altındayken emniyet gemisiyle su altı telefonuyla sürekli irtibat halinde olduklarını anlatan Mertcan, "Bu irtibat kesildiği an biz de dalışı kesiyoruz, dalışa devam etmiyoruz. Bizim savaş denizaltılarından en büyük farkımız, ön, arka, yan camlar. İnsanlar su altı güzelliklerini görebiliyor." ifadelerini kullandı. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...