HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Masabaşı talebi çok makine başı ise yok

Düzenleyen:
Masabaşı talebi çok  makine başı ise yok
Savaş Özaydemir, Haber

Ekonomi Haberleri

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Özaydemir “Fabrikalarda çalışmak istemiyorlar. Herkes masabaşı, yüksek maaşlı iş arayışında. Makine başında durup iş yapacak eleman bulamıyoruz” diye yakındı

Türk iş dünyası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı istihdam seferberliğine büyük destek verirken bu süreçte yaşanan bazı sıkıntılarla da uğraşmak durumunda kalıyor. Özellikle sanayiciler, makine başında çalışacak kalifiye eleman bulamamaktan yakınıyor. Hükûmetin, başta ekonomi olmak üzere birçok alanda son yılların en cesur ve kararlı adımlarını attığını dile getiren Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir “Cumhurbaşkanımızın başlattığı istihdam seferberliğini canı gönülden destekliyoruz. Bu kampanyaya destek olmak amacıyla 13 Şubat’ta ESO, Ticaret Odası ve İŞKUR İl Müdürlüğü olarak ortaklaşa Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği protokolü imzaladık. ESO üyelerinin toplam çalışan sayısı 60 bin kişiye ulaştı” dedi. 
NİTELİKLİ ELEMAN YOK
Bugün hemen 500 kişiye iş vermeye hazır olduklarını açıklayan Özaydemir, şöyle devam etti: Ancak bu iş gücü açığını aylardır kapatamıyoruz. Hâlen birçok firmamız nitelikli personel arayışında. Gerek İŞKUR, gerek basın yayın organları aracılığıyla her alanda iş gücü ihtiyacımız olduğunu sürekli beyan ediyoruz. Firmalarımızda sürekli açık kadrolar olduğunun bilinmesini isterim, ancak kalifiye ve nitelikli personel bulmakta gerçekten çok ciddi sıkıntı çekiyoruz. Tüm yasal haklarını verdiğimiz hâlde insanlar ne yazık ki, fabrikalarda çalışmak istemiyor. Bizlere nitelikli, iyi yetişmiş, meslek lisesi mezunu gençler gerektiği hâlde, herkesin üniversite okuma sevdası yüzünden mevcut iş kollarında istihdam edilecek insan sayımız sürekli azalmakta. Deyim yerindeyse herkes masabaşı, yüksek maaşlı iş arayışında. Makine başında durup iş yapacak eleman bulamıyoruz. Bu tür konularda yeni ve kalıcı çözümler gerektiği düşüncesindeyim.

İşe almak yeterli değil yetiştirmek ÖNEMLİ

 Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), istihdam seferberliğine “iş gücünün eğitim ve kalitesine” odaklanan politika önerisiyle destek verdi. Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu; TÜRKONFED çatısı altındaki 40 bine yakın şirketi, istihdamda sürdürülebilir büyüme hedefiyle harekete geçireceklerini belirterek “Seferberlik sadece işsizliğin çözümünde değil, katma değerli üretimin artışında da ivme kazandırmalı. Onun için işe almak yetmez, verimli hâle getirmek de önemli” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...