HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Rus enerji devi Rosneft ile IKBY arasında petrol anlaşması

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Rus enerji devi Rosneft ile IKBY arasında petrol anlaşması
Rusya, Haber

Ekonomi Haberleri  / AA

Rosneft ile IKBY arasında petrol alanında iş birliği anlaşması imzalandığı bildirildi.

Rus petrol şirketi Rosneft’ten yapılan açıklamada, Londra'da düzenlenen Uluslararası Petrol Haftası kapsamında, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) yetkilileri ile petrol kaynaklarının keşfi, altyapı desteği, lojistiği ve ticareti konusunda iş birliği anlaşmasının imzalandığı belirtildi.

Anlaşma kapsamında Rosneft’in ayrıca 2017-2019 yıllarında IKBY’den ham petrol alacağının belirtildiği açıklamada, taraflar arasındaki ticaretin ise ön ödeme şartlarıyla gerçekleştirileceği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rosneft Üst Yöneticisi (CEO) Igor Sechin, IKBY ile tüm tarafların yararına olacak bir iş birliği döneminin başlamış olmasından memnuniyet duyduklarını ifade ederek, anlaşma sayesinde Rosneft’in uluslararası ticaret ağının daha da güçleneceğini vurguladı.

Yaklaşık 45 milyar varillik rezerve sahip olduğu tahmin edilen IKBY’de halen bir diğer Rus şirketi Gazprom Neft’in de çeşitli petrol sahalarında yatırımları bulunuyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...