HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Mobilyada fiyatlar düştü satışlar arttı

Düzenleyen: /
Mobilyada fiyatlar düştü satışlar arttı
Mobilya Fiyatları, Haber

Ekonomi Haberleri

Mobilyada KDV oranının ay başında yüzde 18'den 8'e düşürülmesi sektörü hareketlendirdi. Fiyatların ortalama yüzde 10 düştüğü sektörde, mobilya talebi yüzde 15 ila yüzde 30 arasında arttı. Sektör temsilcileri, 3 aylık indirim sürecinin daha uzun olması gerektiği, böylece iç pazarın ciddi şekilde hareketleneceği ve istihdamın artacağı görüşünde.

Mobilya Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, iç pazarın 2016 yılını 2015'le aynı kapattığını hatırlatarak, ihracatta ise kısmi artış yaşandığını anımsattı.

İç pazarın hareketlenmesi için daha önce de denenen ve başarılı olunan KDV indirimini uzun süredir talep ettiklerini dile getiren Güleç, "Gerçekten tam zamanında geldi indirim. Düğün sezonu başlıyor. Yaz sezonu geliyor. İnsanların mobilya almasının yoğunlaştığı dönem. Bu KDV indirimiyle sektöre ciddi enerji geldi." dedi.

"İhracatın ve istihdamın artması için süre uzatılmalı"

Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği (MOBSAD) Başkan Vekili Cüneyt Yanıkçıoğlu, ekonomideki olumsuzlukların dikkat çekici boyutlara ulaşması üzerine mobilyada KDV'nin yüzde 18'den 8'e indirildiğini anımsatarak, "İç pazarın daha da hareketlenmesi, ithalatın azalması, ihracatın daha da güçlenmesi ve istihdamın artırılması adına uzun vadeli veya sürekli olarak mobilyada KDV'nin yüzde 8 olmasını istiyoruz. Atılan bu adım doğrudur fakat bu kararın 3 ay, 6 ay değil, uzun vadeli olması gerekmektedir." diye konuştu.

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) eski Başkanı İsmail Doğan, üreticilerin KDV indirimiyle rahat bir nefes aldığını belirterek, "Şu anda mobilya satışlarında yüzde 25-30 arasında artış var. Satışlar martta ve özellikle nisan ayında daha da artar. Hem düğün sezonu olması hem de indirimden herkesin yararlanmak istemesiyle satışlarımız daha da yükselir." dedi. 

Doğan, KDV indiriminin kalıcı olmasını istediklerinin altını çizerek, hiç olmazsa yıl sonuna kadar yüzde 8 KDV'nin devam etmesi gerektiğini, böylece yüzde 25'lik büyümeyle 100 bin ek istihdamın sağlanabileceğini vurguladı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...