HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Dolar ne kadar? (23 Şubat dolar-euro fiyatları)

Düzenleyen:
Dolar ne kadar? (23 Şubat dolar-euro fiyatları)
Dolar, Erdoğan, Haber

Ekonomi Haberleri

Fed tutanakları sonrası düşüşünü sürdüren dolar/TL 3,56'nın altını gördü.

ABD Merkez Bankası Fed'in son toplantısına ilişkin tutanakların açıklanmasının adından dolarda aşağı yönlü hareket sürüyor.

Dolar/TL ocak başından bu yana ilk kez 3,56'nın altına geriledi. Gün boyunca 3,57-3,58 bandında seyreden dolar, ABD işsizlik maaşı başvurularının beklentiyi aşması sonrasında kademeli olarak 3,5560'ı gördü. Dolar dün 3,60'ın altına inmişti. Euro 3,76'lı seviyelerde hareket ediyor.

Analistler teknik açıdan dolar/TL'nin 3,60'ın altında kaldığı sürece sırasıyla, 3,5500 ve 3,4000 seviyelerinin gündeme gelebileceğini belirtiyor.

Analistler, Fed Başkanı Janet Yellen'ın geçen hafta kongrede yaptığı sunumdan sonra yükselen faiz artırım beklentilerinin, dünkü tutanakların ardından azaldığını belirtiyor.

"TEMKİNLİ FAİZ ARTIŞI" SİNYALİ
Fed'in para politikasını belirleyen yetkililer, istihdam ve enflasyon rakamlarının beklentiler içinde gerçekleşmesi halinde ABD'de oldukça yakın bir zamanda faiz artırmanın uygun olacağını belirtti. Tutanakların temkinli bir faiz artırımına işaret etmesiyle dolar/TL'de aşağı yönlü hareket yaşandı.

Analistler, tutanaklardaki ifadelerin piyasalara yeni ve açık bir sinyal vermediğini ancak seçilen kelime ve ifadelerin mart ayındaki faiz artırım beklentilerini azalttığını belirtti.

TL, DOLAR KARŞISINDA YÜZDE 10 DEĞERLENDİ
11 Ocak'ta 3,94'ü aşarak rekor kıran dolar Merkez Bankası'nın sıkılaştırma adımlarıyla düşüşe geçti. TL'nin dolar karşısındaki değer kazancı yüzde 10'u aştı.

TL'deki değer kaybı ve negatif ayrışma trendini tersine çeviren likidite politikalarının bileşiminde ortaya çıkan son faizi gösteren ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti yüzde 10.35 civarında seyrediyor. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...