Atlasglobal1 milyon Rus getirecek

Düzenleyen:
Atlasglobal1 milyon Rus getirecek

Ekonomi Haberleri

Rotasını Rusya ve BDT ülkelerine çeviren Atlasglobal, 2017’de aça-cağı 17 yeni hatla 1 milyon yolcu taşımayı planlıyor

Önder Çelik İSTANBUL
Bu yıl 35 ülkede 50’den fazla noktaya uçuş gerçekleştirecek Atlasglobal; rotasını Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerine çevirdi. Şirket mart ayı itibarıyla Rusya’da 12, BDT bölgesinde ise 5 yeni noktaya uçuş başlatacak. Konuya ilişkin düzenlenen toplantıda konuşan Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy “2017’de Rusya ve diğer BDT ülkelerinden Antalya ve İstanbul’a düzenleyeceğimiz tarifeli seferlerle 1 milyon yolcu taşımayı hedefliyoruz” dedi. Rusya’nın 12 şehrinden haftada 120’den fazla uçuş, Kazakistan’ın 5 şehrinden haftada 21 uçuş, Moldovya’dan haftada 9 uçuş ve Ukrayna’nın 5 şehrinden haftada 28 uçuş ile bu ülkelerin İstanbul’a ve Antalya’ya bağlanacağını belirten Ersoy “Yıllık olarak Antalya’dan 1.500, İstanbul’dan ise 4.000’e yakın uçuş planlıyoruz. Rusya hatlarımız için ortalama fiyatımız gidiş-dönüş yaklaşık 250 dolar olacak” diye konuştu. 
PUTİN SÖZÜNÜ TUTTU
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’ye verdiği sözü tuttuğunu ve Türk bayraklı hava yolu şirketlerinin Rusya’ya tarifeli uçuşlar düzenlemesinin önünü açtığını ifade eden Ersoy, Rusya ile düzelen ilişkiler, tarifeli uçuşlarda artış ve rubleyle ödeme imkânı getirilecek olmasının etkisiyle Rus turist sayısının 2017’de 5 milyonu aşabileceğini kaydetti. Yeni hatların açılmasıyla şirketin uçak filosunun 26’dan 32’ye çıkacağını ifade eden Murat Ersoy, yurtdışında üç yıl içinde 5 havayolu şirketi kurmayı planladığını ifade etti. Ersoy, devletin yakıt desteği sunmasının kendilerini cesaretlendirdiğini sözlerine ekledi. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...