20 günde 103 bin kişi iş buldu

Düzenleyen:
20 günde 103 bin kişi iş buldu

Ekonomi Haberleri

İşverene işçi başına 773 lira destek sağlanacak olan istihdam seferberliği kapsamında, 20 günde 103 bin kişi iş buldu. Ay sonuna kadar rakamın 150 bini bulması bekleniyor...

Hükûmetin başlattığı istihdam seferberliğinin ilk sonuçları gelmeye başladı. İşverene, işçi başına 773 lirayı bulan destek verilmesini içeren paketin de desteğiyle, şubat ayının ilk 20 gününde 103 bin istihdam artışı gerçekleşti.  her yeni istihdamın maliyetinin devlet tarafından karşılanmasına yönelik açıkladığı teşvik paketi ilk meyvelerini verdi. Paketin açıklanmasından sonra şubat ayının ilk 20 gününde 103 bin ek istihdam artışı gerçekleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri, ay sonuna kadar bu rakamın 150 bini bulmasının beklendiğini söyledi. 
Hükûmet, 31 Aralık 2016 tarihindeki mevcut istihdamlarını artıracak olanlara kişi başına 773 lira destek olacağını açıklamıştı. Çalışma, işe alınacak her yeni elemanın maaşı dışındaki tüm prim ve vergi maliyetinin devlet tarafından karşılanmasını içeriyor. Devlet, istihdam edilecek işçi için 1404 liralık asgari ücret üzerindeki SGK primi, vergi ve İşsizlik Fonu ödemesini karşılıyor. Böylece firmanın alacağı her işçi için ödeyeceği 773 lirayı devlet ödemiş olacak.

Sözler yakın takipte

 İstihdam seferberliğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulundaki konuşmasıyla başlatmıştı. Söz konusu toplantıda TOBB’un 1,5 milyon istihdam sözüne, TİM 300 bin, MÜSİAD 250 bin, İTO 500 bin, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası 80 bin vaadiyle katıldı. Erdoğan’ın “İstihdam sözünü tutmayanları deşifre edeceğim!” sözünden sonra, Çalışma Bakanlığı yakın takip başlattı. Veriler her ay düzenli olarak tutulacak. Bununla ilgili ilk resmî veriler de bugün açıklanacak.

Yaşa takılanlara düzenleme yok

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili yeni bir düzenleme yapılmayacağını söyledi. TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerinin sorularını cevaplayan Müezzinoğlu “Türkiye’de emeklilik yaşı 52, OECD ortalaması 72. Bunu 2036’ya kadar erkeklerde 60 , kadınlarda ise 58 yaşına dönüştürecek bir yolculuk yapılıyor. Dolayısıyla emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımızın sabırla o yaşını tamamlamalarını öneriyoruz. Hizmeti tamamlayıp yaşı bekleyenler sağlık hizmeti alacak” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...