Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gurbetçi 5 milyon Alman’la gelecek

Düzenleyen:
Gurbetçi 5 milyon Alman’la gelecek

Ekonomi Haberleri

“Komşunu Al Gel” kampanyasının ilk tanıtımı, gurbetçilerin yoğun yaşadığı Almanya’da gerçekleştirilecek. Hedef kısa vadede 5 milyon, uzun vadede ise 10 milyon Alman turist

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’ye gelen yabancı turist sayısının darbe girişimi ve terör eylemleri sebebiyle yüzde 30 azalmasının ardından 2017’de daha fazla turistin gelmesi için çalışmalarına hız verdi. Bakanlık bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde turizmi desteklemek amacıyla başlatılan “Komşunu Al Gel” kampanyasının ilk tanıtımını gurbetçilerin yoğunlukta olduğu Almanya’da yapacak. Berlin’de 8-12 Mart’ta düzenlenecek Uluslararası Turizm Borsası’na (ITB) 132 firma ve 121 stantla damgasını vurmaya hazırlanan Türkiye fuarda, kampanyanın içeriği, tur operatörü ve acentelerin yapacağı indirimler hakkında gurbetçilere bilgi verilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı, özellikle Almanya’da yapılacak tanıtımlarla kısa vadede turist sayısını 5 milyona çıkarmayı, orta vadede ise 10 milyona yükseltmeyi hedefliyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın da katılması beklenen fuarda, Alman turizm pazarında öne çıkan Türkiye’nin destinasyonlarının yanı sıra dağcılık, yürüyüş, bisiklet, doğa gibi alternatif turizm türleri ile düğün turizminin tanıtımına da ağırlık verilecek. Fuarın farklı günlerinde gerçekleştirilecek oturumlarda da “güven ve güvenlik, sosyal medya, e-destinasyon tanıtımı ve Türk mutfağı” konuları ele alınacak. Türkiye standındaki “Sanatçı Mahallesi” bölümünde, geleneksel el sanatlarını temsilen hat, çini, ebru, lületaşı, telkari işleme, uygulamalı olarak ziyaretçilere tanıtılacak. Ayrıca Türkiye standında alternatif turizm türlerini ön plana çıkaran interaktif oyun alanları da bulunacak. 

Almanya’dan gelen turist sayısı 
2014: 5 milyon 250 bin
2015: 5 milyon 580 bin
2016: 3 milyon 890 bin

 

Turizmden 13 bin yeni istihdam 
Ekonomi Bakanlığı tarafından 2016 yılında komple yeni otel yatırımı, modernizasyonu ve öğrenci yurdu yatırımlarından oluşan ve sabit yatırım toplamı yaklaşık 4,6 milyar lira olan 305 proje için yatırım teşvik belgesi düzenlendi. Teşvik belgesi düzenlenen projelerin 187’si komple yeni otel yatırımı, kalanı da otel, turizm tesisi modernizasyonu ve öğrenci yurdu yatırımlarından oluştu. Söz konusu projeler tamamlandığında ise yaklaşık 13 bin 500 kişinin istihdam edilmesi öngörülüyor. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...