HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

‘Çocuğum doktor olsun’ anlayışı değişmedi

Düzenleyen: /
‘Çocuğum doktor olsun’  anlayışı değişmedi
Türkiye’, Haber

Ekonomi Haberleri

Türkiye’deki ebeveynlerin yarısı ‘çocuğunun kendisini mutlu hissedeceği değil, çok kazandıran işlerde çalışmasını’ istiyor. En başta ise yüzde 28 ile doktorluk var

Artan gelir mutluluk getirmiyor

Gelir ile mutluluk arasındaki ilişkiye yönelik çalışmaları bulunan İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Şeker “Gelir, belli bir noktaya kadar mutluluk getiriyor, devamında sağlanacak gelir artışı ise mutluluğu yükseltmiyor. Fazla gelire sahip ülkeler, mutluluk sıralamalarında her zaman ön sıralarda bulunmuyor” dedi. Ülkelerin geliri arttıkça mutluluk seviyesinin de artacağı iddiasının, ancak adil bir gelir dağılımının olduğu, işsizlik ve enflasyon oranlarının düşük seyrettiği ülkelerde kabul edilebilir olduğunu ifade eden Şeker, şunları söyledi: Dünya Mutluluk Raporu’nun sonuçlarına göre en büyük ekonomiye sahip G20 ülkeleri arasından sadece 4’ü, mutluluk sıralamasında ilk 20’de görülüyor. Bireysel gelirin artması da sürekli olarak mutluluğu beslemiyor. Nobel ödüllü iktisatçı Deaton’un yaptığı araştırmaya göre, ABD’de en fazla mutluluğun sağlandığı ortalama gelir, yıllık 75 bin dolar. Bu gelirin üstüne çıkıldığında mutluluk seviyesinin artmadığı da ortaya çıktı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...