Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Karaman’da çalışacak 6 bin işçi aranıyor

Düzenleyen:
Karaman’da çalışacak 6 bin işçi aranıyor

Ekonomi Haberleri

Türkiye’nin yüzde 4 ile en düşük işsizlik oranının olduğu, yaklaşık 3 bin işçinin çevre il ve ilçelerden getirildiği Karaman’da, istihdam seferberliği kapsamında 6 bin yeni istihdam oluşturulması amaçlanıyor.

Karaman Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan “Konya’nın Ereğli, Çumra ve Karapınar, Mersin’in Mut ve Gülnar ilçeleri ile Karaman’ın köylerinden servislerle işçi taşınıyor. Bu işçiler günübirlik gelip gidiyor. Buna rağmen sanayimiz yüzde 30 eksik kapasite ile çalışıyor. Bunun temel nedeni de işçi bulunamaması. Buradaki işletmelerde yaklaşık 18 bin işçi çalışıyor. Bunların 3 bini çevre il, ilçe ve köylerden gelen işçiler. Daha 6 bin işçiye ihtiyaç var. Bu da şunu gösteriyor. Karaman’da işsizlik problemi yok. Sadece iş beğenmeme ile ilgili bir sorun var. Çalışmayanlar, masa başı iş istiyor. Devlet dairesinde iş arıyor. Şu anda yüzde 30’luk bir işçi ihtiyacımız var” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...