HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Türkiye-Rusya restleşmesinin faturası 1 milyar dolar oldu

Düzenleyen: /
Türkiye-Rusya restleşmesinin faturası 1 milyar dolar oldu
Domates, Haber

Ekonomi Haberleri

Rusya'nın Türk domatesine uyguladığı ambargoyu kaldırmaması, Türkiye'nin de Rusya'dan tahıl alımını frenlemesi her iki ülkeye toplamda 1 milyar dolar kaybettirdi.

Türkiye'nin attığı karşı adımın maliyetini hesaplayan Rus ekonomi gazetesi Kommersant, "Türkiye tahıl pazarının kapanması bize 500 milyon dolarlık fatura çıkartacak" haberi ile duyurdu.

RESTLEŞMENİN FATURASI: 1 MİLYAR DOLAR

Türk domatesi ve salatalığa uygulanan yasağın faturası da yaklaşık 500 milyon dolar olarak hesaplanıyor. Böylece iki ülke arasında yaşanan restleşmenin faturası toplamda 1 milyar doları buluyor.

KALEM KALEM HESAPLADILAR

Sektörden birçok uzmanın görüşüne yer verilen haberde, "Tahıl piyasasında sezon sonu olarak bilinen önümüzdeki haziran ayına kadar Türkiye'ye 1 milyon ton buğday, 400-700 bin ton mısır, 100-200 bin ton ay çiçek küspesi ve 250-350 bin ton ay çiçek yağı satabilirdik. Bu dört tahıl ürününden elde edilebilecek gelir toplandığında ortaya yaklaşık 500 milyon dolar fatura çıkıyor" tespitine yer verdi.

DOMATES VE SALATALIĞA YASAĞIN FATURASI 500 MİLYON DOLAR

Rusya'nın uçak krizinin hemen sonrasında 2016 yılı Ocak ayında uygulamaya başladığı ve günümüzde bir türlü kaldırmaya yanaşmadığı Türk domatesi ve salatalığa uyguladığı yasağın faturası da yaklaşık 500 milyon dolar olduğu belirtildi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...