HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kapasite kullanım oranı Mart’ta azaldı

Düzenleyen: /
Kapasite kullanım oranı Mart’ta azaldı
Kapasite Kullanım Oranı, Haber

Ekonomi Haberleri

İmalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı, 2017 yılı Mart ayında bir önceki aya göre 0,5 puan azalarak yüzde 74,9 seviyesinde gerçekleşti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2017 yılı Mart ayı imalat sanayi kapasite kullanım oranını açıkladı. Buna göre; 2017 yılı Mart ayında imalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı, bir önceki aya göre 0,5 puan azalarak yüzde 74,9 seviyesinde gerçekleşti.

İmalat sanayi genelinde mevsimsel etkilerden arındırılmış kapasite kullanım oranı bir önceki aya göre değişmeyerek yüzde 74,6 seviyesinde gerçekleşti.

2017 yılı Mart ayında mal gruplarına göre kapasite kullanım oranları değerlendirildiğinde, dayanıklı tüketim malları, yatırım malları ve ara mallarında artış görülürken, gıda ve içecekler ile dayanıksız tüketim mallarında azalış gözlendi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...