HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Avrupalı turistler Türkiye’ye akın etmeye hazırlanıyor

Düzenleyen: /
Avrupalı turistler Türkiye’ye akın etmeye hazırlanıyor
Turist, Haber

Ekonomi Haberleri

Dünyanın en büyük tur operatörlerinden Thomas Cook, dün müşterilerinin Türkiye’ye olan yoğun ilgisini duyurdu.

Turizm sektöründe yaşanan daralmaya karşı önlemler alınmaya ve destekler verilmeye devam ederken yabancı turistler de bu yaz yönünü hızla Türkiye’ye çeviriyor.

Son olarak dünyanın önemli turizm operatörlerinden Thomas Cook, müşterilerinin Türkiye’ye yoğun ilgi gösterdiğini duyurdu. Özellikle yaz aylarında en az 1.5 milyon İngiliz turistin Ege ve Akdeniz kıyılarını ziyaret etmesi bekleniyor.

Thomas Cook, daha önce yaptığı açıklamalarda en önemli destinasyonlarından birisi olan Türkiye’ye dönük talepte yaşanan sert düşüş sebebiyle 2016 yılını oldukça zor geçirdiklerini belirtmiş, bu nedenle müşterilerine alternatif destinasyonlar sunduklarını ifade etmişti. Türkiye’ye gelmeyen turistlerin tercihleri ise Yunanistan, İspanya ve Hırvatistan olmuştu.

TURİSTLER BASKI YAPTI

Ancak Avrupalı turistler, gittikleri destinasyonlarda aradığını bulamadı. Sektör temsilcileri, Türkiye kıyılarında kaliteli hizmetin uygun fiyata sağlandığını belirtirken, diğer ülkelerde ‘şişen’ fiyatların turisti memnun etmediğini vurguladı.

Bu nedenle büyük tur operatörlerinin müşterileri yeniden Türkiye’ye gelmek için yoğun talep gösterdi. Yabancı turistin, tur operatörlerine yaptığı ‘Türkiye’ baskısıyla başta İngiliz ile Alman turistler, Ege ve Akdeniz kıyılarına gelmek için Türkiye rezervasyonlarına da başladı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, Thomas Cook kararının Türkiye için gayet olumlu sonuçlar doğuracağını belirterek, yeniden başlatılan turları turistlerin ‘baskısı’ olarak nitelendirdi.

Ulusoy, “Türkiye zaten ambargo konulacak bir ülke değil. İngiliz vatandaşları başta olmak üzere ‘Türkiye’ye niye gitmiyorsunuz’ diye yoğun bir baskı oluşmasaydı bu kararı almazlardı. Yabancı turist Türkiye’ye gelmek istiyor. Türkiye’de yer alan olanakları başka ülkelerde bulmaları mümkün değil. Havası, suyu, insanı... Ayrıca ne yaşarsak yaşayalım, kaliteden asla ödün vermiyoruz. Bu yaz en az 1.5 milyon İngiliz gelir” diye konuştu.

"ÖRNEK OLACAK"

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Murat Ersoy, sektördeki büyük oyuncuların daha önce aldıkları kararları gözden geçirerek, ART arda Türkiye’yi tercih etmeye başlayacaklarını söyledi.

Thomas Cook açıklamasının da diğer operatörlere örnek olacağını kaydeden Ersoy, “Bu kararın desteklenerek geliştirilmesi lazım. Ortalama fiyatlar, Türkiye dışındaki alanlarda şişmeye başladı.  Talep ve baskı üzerine ortaya çıkan bir tercih bu. Avrupa’da gidilecek yer kalmadı. Üstelik ne kadar pahalı olduğunu da görüyoruz. Turistin Türkiye’de alıştığı güzel bir denge var” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...