HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Halkbank’ın yöneticisine ABD’nin tavrı yakışıksız

Düzenleyen: /
Halkbank’ın yöneticisine ABD’nin tavrı yakışıksız
Halkbank, Haber

Ekonomi Haberleri

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın ABD’de tutuklanması tepkiyle karşılandı.

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın ABD’de tutuklanması tepkiyle karşılandı. Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, BloombergHT’deki konuşmasında, tutuklama  sebebiyle ilgili olarak ABD’den bilgi alamadıklarını belirterek “Halkbank olarak İran ile ilişkilerimizin şeffaflığı konusunda hiçbir tereddüdümüz yok. Her türlü denetimden geçtik” açıklamasını yaptı. Kararın ardından hükûmetin konuyla ilgili bakanlarından çok sert açıklamalar geldi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci  “Halkbank Genel Müdür Yardımcısı’nın ABD’ye gidişi illegal değil.  Madem müttefiktik, dosttuk, böyle bir durum varsa niye bana bunu söylemedin?  Benim de onun bir görevlisine soracağım olabilir, yazılı sözlü bilgisine başvurma ihtiyacım olabilir, onların da olabilir. Muamele kötü, ama sonuçlarını görmeden ülke meselesi olarak görmek zor. Kaba, saygısız, nezaketsiz uygulama” dedi.
ÖNCEDEN HAZIRLANMIŞLAR
Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu da, Atilla’nın iş adamı Rıza Sarraf davası kapsamında ABD’de tutuklanmasıyla ilgili süreci yakından takip ettiklerini belirterek “Öyle görünüyor ki, görevden alınan, FETÖ ile yakın olan Bharara’nın hazırladığı iddianameden yola çıkan bir süreç. Önceden hazır olduğu görülüyor” dedi. Çavuşoğlu, konunun ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’un Türkiye ziyaretinde de gündeme getirilerek, endişelerin dillendirileceğini söyledi.

 2 suçlama yöneltildi

Halkbank Genel Müdür Yardımcılığı görevini 11.11.2011’den bu yana yürüten Mehmet Hakan Atilla’ya, “ABD’nin İran yaptırımlarını delmek” ve “bankacılık dolandırıcılığı” konusunda iki suçlama yöneltildi, suçlu bulunması halinde ilk suçlamadan 20 yıl, ikinci suçlamadan da 30 yıla kadar ceza alabileceğini söylendi. Atilla’yı duruşmada geçici olarak mahkeme tarafından atanan avukat savundu. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...