HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Durmak yok dedik yatırıma devam ettik'

Düzenleyen: /
'Durmak yok dedik yatırıma devam ettik'
Mehmet Nane , Haber

Ekonomi Haberleri

Havacılıkta bu yıl temkinli bir iyileşme beklediklerini ifade eden Mehmet Nane “Biz, ‘durmak yok, yola devam’ dedik ve yatırımlarımıza devam ettik” dedi

Önder ÇELİK

Pegasus Hava Yolları, havacılık sektörünü zorlayan gelişmelere rağmen, geçen yıl yolcu sayısını yüzde 8,1 artışla 24,14 milyona, cirosunu da yüzde 6,2 artışla 3,7 milyar TL’ye çıkardı. Bu yıl yolcu sayısını yüzde 5 ila 7 arasında artırmayı hedeflediklerini belirten Pegasus CEO’su Mehmet Nane, sektörde bu yıl temkinli bir iyileşme olmasını beklediklerini ifade ederek, asıl büyümenin 2018 itibarıyla geleceğini söyledi. 15 Temmuz sonrası uçak siparişlerini iptal etmediklerini ifade eden Mehmet Nane “Ülkemizin geleceğine inanıyoruz. Biz ‘durmak yok, yola devam’ dedik ve yatırımlarımıza durmadan devam ettik” dedi. Çevre dostu uçak alımı için 7 uçak sattıklarını, aldıkları 9 uçağa da 450 milyon dolar yatırım yaptıklarını söyleyen Nane, yakıt tasarrufu için 2018’de gelecek 3 Airbus siparişini de öne çektiklerini belirtti. “Zarar etme lüksümüz yok” diyen Nane, dövizdeki hareketliliğin, şirketin gelirlerini aşağı çektiğini ifade ederek, 2016-2017 dönemi için aldıkları tedbirlerle 400 milyon lira tasarruf yapacaklarını söyledi. 
105 NOKTAYA UÇACAK
Uçuş ağlarına Grozni, Samara, Nijniy Novgorod ve Volgograd şehirlerini ekleyerek Rusya’da toplam 7 noktaya uçmaya başlayacaklarını ifade eden Mehmet Nane “Uçuş ağımıza Abu Dabi’yi de kattık. Yeni hatlarımız ile birlikte uçuş ağımızı 40 ülkede toplam 103 noktaya ulaştırdık” diye konuştu. Nane, Suudi Arabistan’a onaylanacak iki hatla uçuş noktasının 105’e yükseleceğini söyledi. Her bir uçaklarının günde 7 sefer yaptığına işaret eden Nane “Bir koltuğu günde yaklaşık 7 kere satmış oluyoruz. Yani sürümden kazanıyoruz” ifadelerini kullandı. Nane, 82 uçaklık filolarını da 2020’de 103’e çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi. 

Havarayda ilk kazma nisanda vurulacak

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir hattına yapılacak havaray için ihaleyi kazanan firma belli oldu. Alarko Holding bağlı ortaklığı Alsim Alarko, İstanbul Büyükşehir Belediyesi/Avrupa Yakası Raylı Sistem Müdürlüğünün açtığı “Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattı İnşaat, Elektro-Mekanik, İnce İşler ve Araç Alımı” ihalesini kazandı. İhalede en düşük teklifi veren Alsim Alarko bu işi KDV hariç 1 milyar 292 milyon TL bedelle yapacak. İnşaatın nisan ayı içinde başlaması, havarayın 2019 yılının ilk aylarında hizmete alınması planlanıyor.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...