Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Üç çocuğu olanlara ilave vergi indirimi

Düzenleyen:
Üç çocuğu olanlara  ilave vergi indirimi

Ekonomi Haberleri

Hükûmetin acil eylem planının detayları netleşiyor. 3 çocuğu olan çalışana uygulanan yüzde 5’lik gelir vergisi indirimi yüzde 10’a çıkacak. Engelli çocuğu olanlara ise vergi indirimi ömür boyu sürecek.

Yücel Kayaoğlu ANKARA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 180 günlük acil eylem planı hazırlanırken “vatandaşa değecek, sokağın ekonomisini canlandıracak” projelere odaklanılması talimatını vermişti. Hükûmetin ekonomi kurmayları, bu çerçevede hazırlıklarını tamamlama aşamasına geldi. Acil eylem planı kapsamında, 4 yıldır gündemde olmasına rağmen bir türlü çıkarılamayan vergi reform paketinin yasalaştırılması planlanıyor. Bakanlar Kurulunun önceki günkü toplantısında da, yeni gelir vergisi ve kurumlar vergisi reform paketi sunumu yapıldı. Bu sırada Başbakan Binali Yıldırım’ın “Bunun vatandaşa faydası ne olacak? Bu paket çıktığında vatandaş ne kazanacak? Ayrıca reel sektöre ek bir maliyet getirilmemesi gerekiyor” uyarısında bulunduğu öğrenildi. Ekonomi yönetimi ise, yeni vergi paketi ile “reel sektörü veya vatandaşı zora sokacak” bir düzenleme olmadığını, tam tersine her iki kesimi de rahatlatacak adımlar atılacağını açıkladı.
Burada vatandaşı ilgilendiren en önemli düzenleme, üç çocuğu olana uygulanan gelir vergisi indirim oranının yüzde 5’ten yüzde 10’a çıkarılması olacak.
“Çocuğun engelli olması durumunda vergi indiriminin ömür boyu sürmesi” konusunda da adım atılacak. Böylece engelli çocuğu olanlara gelir vergisi indirimi, 25 yaşını geçse de devam edecek.
Hükûmet sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada, Gelir Vergisi Kanunu ile Kurumlar Vergisi Kanunu’nu birleştirir mahiyette yeni bir hazırlık yapıldığını belirtmiş, “Bu tasarıda ekonomik gelişmeye katkı sağlayacak, yatırımları artıracak, üretim ve istihdamı destekleyecek birtakım ilave düzenlemeler bulunuyor” demişti.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...