Terzioğlu: Evden telefonsuz çıkmam

Düzenleyen:
Terzioğlu: Evden telefonsuz çıkmam

Ekonomi Haberleri

Türkiye’nin geleceğini hedef alan 15 Temmuz darbe girişiminin kahramanlarından birisi o. Darbe gecesi subay ve askerlere geçtiği 100 bine yakın SMS’le “teslim ol” çağrısı yapan Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu ile teknoloji üzerine konuştuk.

“Mesleğimin gereği olarak yeni teknoloji ve uygulamaları takip ederim. WhatsApp, Wechat, Line gibi uygulamaları kullanıyorum. Allah’tan sakıncalık olanları kullanmamışım” diyen Kaan Terzioğlu, teknolojinin istenmeyen kazalara da sebep olabileceğine dikkat çekiyor.  

¥ Teknolojiyi hayatınız neresinde? 

Özellikle yeni çıkan telefon modellerini almaya çalışırım. Bu mesleki de bir sorunluluk. Şirketin en iyi ‘tester’larından biriyim. iPad ilk çıktıktan sonra bilgisayar kullanmayı bıraktım. Yaklaşık 7 yıldır bilgisayar kullanmıyorum. Sadece iPad üzerinden hem iletişim hem de bilgisayar ihtiyacımı gideriyorum. iPad’im iOS sisteminde olduğu için telefonum Android. Böylece her iki ortamı da deneyimliyorum. Çünkü iPad ile iPhone’u aynı anda kullanmak çok mantıklı gelmiyor bana. 

¥ Daha çok hangi uygulamaları kullanıyorsunuz? 

iOS’ta Top 100’de ne var, Android’de Top 100’de ne var hepsini bilirim. Trend olan bütün uygulamaları takip ederim. Özellikle de anlık mesajlaşma uygulamaları. Whatsapp, Wechat, Line gibi uygulamaları kullanıyorum. Allah’tan sakıncalık olanları kullanmamışım. Bylock var ya onu? Onun dışındakilerinin hepsini kullandım. Ben anlık mesajlaşmanın çok önemli bir platform olduğunu düşünüyorum. iOS ve Android Top 100’de şuan 7 tane Turkcell uygulaması var. 

¥ Turkcell olarak uygulama pazarına daha da ağırlık verecek misiniz?

Bence IT dünyasının pazar payı bu. Senin App Store’da ve Android’de kaç uygulaman var, önemli olan bu. 

¥ BiP’te de benzer bir hedef mi gözettiniz? 

Whatsapp’ın başarılı olmasının sebebi bedava olması değildir. Başarısının sebebi daha iyi bir hizmet sunmasıdır. Aynı şekilde BiP onun da ötesinde bir hizmet sunmak için kurgulandı. Sadece anlık mesajlaşma değil, anlık ticaret, anlık eğlence, anlık haberleşme bütün bu konuları kapsayıcı şekilde BiP’i kurguladık. BiP ile çağrı merkezi hizmeti verebilir, THY’den chekin yaptırabilir, bilet alabilir, oyun oynayabilirsiniz. Hatta öyleki şirket içerisindeki organizasyon yapımızın yavaş yavaş BiP’teki gruplara dönüştüğünü görüyorum. BiP’te proje guruplarımız var. BiP hiyerarşiye bakmaksızın her istediğini söyleyebileceği bir tartışma ortamı. 

¥ Sadece anlık mesajlaşma uygulamalarını mı kullanıyorsunuz? 

Telefonda oyun oynadığımız zamanlarda oluyor. En çok satan savaş oyunlarını seviyorum. 6 ayda bir hangi tür futbol uygulaması var diye bakarım. Threes diye bir oyun vardı. Uçak seyahatlerinde onu oynadığımı hatırlarım. 

¥ “Evden telefonsuz çıkmam” diyenlerden misiniz? 

Evet kesinlikle evden telefonsuz çıkmam. 

¥ Telefon kullanımı eşler arasında bazen sorun olabiliyor. Sizin bu konuda kurallarınız var mı?

 Aile içerisindeki kavgaların sebeplerinden biri eşlerin telefona olan ilgileri. Eşlerin birbirlerinin telefonlarına olan ilgisi de bazen aşırıya kaçabiliyor. Ama biz iPad’imiz ve birbirimizle barışı şekilde yaşıyoruz. 

¥ E-ticaret sizin için ne ifade ediyor? 

Ben e- ticaretin hakikaten müşteriye iyi hizmet vereceği için gelişeceğini düşünüyorum. Ucuz olduğu için değil, iyi hizmet verdiği için. Çünkü evine kadar ürünü getiriyor. Şahsen e-ticaret sitelerinden alışveriş yapmaktan çok da keyif alırım. Özellikle yeni çıkan teknolojik ürünleri satın alırım. 

¥ Sosyal medyada daha çok hangi mecraları tercih ediyorsunuz? 

Twitter’ı aktif olarak kullanıyorum. Orada da trendleri görebiliyorsunuz. Diğer sosyal medya uygulamalarını kullanmıyorum. Bana uygun değil.  Malesef insanlar normal hayatta söylemediği sözü Twitter’da söylüyor. Bence gerçek hayatta olduğu gibi davranmalılar.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...