HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Dünyaca ünlü şirket iflas etti

Düzenleyen: /
Dünyaca ünlü şirket iflas etti
Japon Takata Firması, İflas , Haber

Ekonomi Haberleri

Honda, Ford, Toyota, Volkswagen, Mercedes, BMW, Audi gibi onlarca markaya airbag (hava yastığı) başta olmak üzere güvenlik sistemleri üreten Japon Takata firması geçirdiği soruşturma ve davalar nedeniyle iflas açıklıyor.

Honda, Ford, Toyota, Volkswagen, Mercedes, BMW, Audi, Mazda, Mitsubishi, Mazda, Chrysler gibi pek çok otomotiv devi için hava yastığı üreten ve tedarik eden Japon devi Takata'nın iflas başvurusunda bulunduğu belirtildi.

Yastığın açılma mekanizmasına ait pompada amonyum nitrat kimyasalı kaynaklı yaşanan patlamalar nedeniyle, dünya genelinde 16 ve ABD içerisinde de 11 kişi hayatını kaybetmiş ve 180'den fazla kişi de yaralanmıştı.

Hatalı hava yastıkları söz konusu firmaların 2013 yılından bu yana milyonlarca aracı geri çağırmasına yol açmıştı. Sadece ABD içerisinde 19 otomobil üreticisine ait 42 milyon aracın, tüm dünyada da 100 milyon hatalı hava yastığının geri çağırılması firmaları büyük zararlara uğratmıştı. Japon devi Takata da resmi soruşturma geçirmenin yanı sıra kurbanların ardı ardına açtığı davalarla yüzleşmek zorunda kalmıştı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...