Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Emlak Konut’tan 5 dev ihaleyle 9 milyar lira

Düzenleyen:
Emlak Konut’tan 5 dev ihaleyle 9 milyar lira

Ekonomi Haberleri

Emlak Konut GYO, Riva, İzmir Alsancak, İzmir Konak 1 ve 2’nci etap ihaleleri ve Zeytinburnu olmak üzere 5 projeden 9 milyar lira bekliyor

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut, haziran ayında tamamladığı dev ihalelerle 9 milyar liralık değer oluşturdu. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “2017 planlarımızı açıklarken bu yıl için 1,5 milyar liralık arsayı ihale edeceğimizi, bu ihaleler neticesinde 10 milyar liralık iş yapacağımızı söylemiştik. Bu kapsamda 5 proje neticesinde ulaştığımız yaklaşık 9 milyar liralık toplam hasılat ile bu hedefimizin önemli bölümünü gerçekleştirmiş oluyoruz” dedi. Kurum, söz konusu ihaleleri şöyle açıkladı:
¥ Galatasaray’ın Riva arsasında yapılacak projenin ihalesini 3,1 milyar lira teklifle Fema ve Klv inşaat İş ortaklığı aldı. Ortaklık, söz konusu alana özel orman, sebze ve meyve bahçeleri, hayvancılık tesisleri, köy ve doğa yaşantısının modern yaşantı ile harmanlandığı bir proje gerçekleştirecek.
¥ İzmir Konak 1.Etap ihalesinde ipi göğüsleyen taraf Teknik Yapı AŞ oldu. Şirket bölgeye karma bir yapıyla proje inşa edecek. Konak 2’nci Etap ihalesinin kazananı ise Pekintaş&Burakcan İş ortaklığı oldu. Grup, karma proje gerçekleştirilecek.
¥ Zeytinburnu Beştelsiz bölgesindeki arazideki ihaleyi 1 milyar 730 milyon TL ile Güney Gayrimenkul&Esta İnşaat&Elit Vizyon ortaklığı aldı. Alanda turizm, ticari ünite, konut ve kamunun kullanımına açık park alanları bulunacak.
¥ Tuzla İçmeler’deki 10 bin 998 metrekare arsa ihalesinin kazananı da Dağ Mimarlık oldu. Projeile Tuzla’ya 185 milyon TL’lik yatırım yapılacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...