Dolar ne kadar? (23 Haziran dolar fiyatları)

Düzenleyen:
Dolar ne kadar? (23 Haziran dolar fiyatları)

Ekonomi Haberleri

Haftaya hareketli başlayan ve ilk 3 günü oldukça hareketli geçiren dolar kuru uluslararası piyasalarda 3,51'den işlem görüyor. BIST 100 endeksi ise güne yüzde 0,11 yükselişle 100 bin 179,71 puandan başladı.

Haftaya hareketli başlayan ve ilk 3 günü oldukça hareketli geçiren dolar kurunda dün oldukça sakin bir gün yaşandı. Güne 3,53 seviyelerinde başlayan kur, gün içerisinde bir ara 3,52'nin altına sarksa da genel olarak 3,52 seviyelerinde yatay seyretti. Dün açıklanan tüketici güven endeksi ve TCMB'nin toplantı özeti TL üzerinde bir etki yaşatmadı. Kur bugün 3,51'den işlem görüyor.

Euro ise, 3,92 seviyesinden işlem görüyor.

Küresel piyasalarda doların toparlanma çabasının sürüyor. Uzmanlar, TL'nin gelişmekte olan ülkeler arasında en iyi performans sergileyen para birimi olduğuna dikkat çekiyor. Yoğun bir veri takviminin olmadığı hafta boyunca, dolar endeksinin hareketi ve küresel piyasalardaki gelişmeler kurun hareketi açısından yakından takip edilecek.

BORSA REKORLA AÇILDI
BIST 100 endeksi güne yüzde 0,11 yükselişle 100 bin 179,71 puandan başladı.

Dün, güne pozitif başlangıç yapan BIST 100 endeksi, günün ikinci yarısında 100 bin 106,82 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesini görmesinin ardından günü yüzde 0,69 artışla kapanış rekoru olan 100 bin 072,15 puandan tamamladı.

Uzmanlar, bugün yurt içinde reel kesim güven endeksi ve kapasite kullanım oranı, yurt dışında ise Euro Bölgesi ve ABD'de imalat sanayi Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) başta olmak üzere açıklanacak verilerin takip edileceğini kaydetti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...