Vaillant çeyrek asırda 1,4 milyon eve girdi!

Düzenleyen:
Vaillant çeyrek asırda  1,4 milyon eve girdi!

Ekonomi Haberleri

İklimlendirme markası Vaillant, Türkiye’deki 25’inci yılında 1,4 milyon haneye ulaştı. Şirket, enerji tasarruflu ürünleri ve ÖTV indiriminin katkısıyla ilk yarıda %34 büyüdü

Önder Çelik  REMSCHEID
Isıtma ve soğutma konusunda 60’ı aşkın ülkede 30 milyondan fazla müşteriye hizmet sunan Almanya merkezli Vaillant, Türkiye’de 25’inci yılını doldururken, faaliyete başladığı günden bu yana 1,4 milyon müşteriye ulaştı. Dünya genelinde 12 binin üzerinde çalışanı bulunan şirketin Almanya’nın Remscheid kasabasındaki fabrikasında bir grup gazeteciyi ağırlayan Vaillant Group CEO’su Dr. Carsten Voigtländer; Vaillant Türkiye CEO’su Alper Avdel ve Vaillant Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Erol Kayaoğlu’yla sektöre ve Türkiye pazarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
AR-GE’YE 54 MİLYON AVRO
Vaillant Group CEO’su Dr. Carsten Voigtländer, Remscheid merkezli bir aile şirketi olarak sürdürülebilir büyümeyi hedeflediklerini ifade ederek, geçen yıl 2,4 milyar avro ciro yapan şirketin 215 milyon avro kâr elde ettiğini söyledi. Şirketin cirosu bir önceki yıla göre yüzde 1 gerilerken, karlılığında yüzde 16 artış yaşandı. Voigtländer, İngiltere ve Türkiye’de yaşanan devalüasyon nedeniyle cirolarda 100 milyon avro kadar azalma olduğunu kaydetti. Vaillant Türkiye’nin 2013’ten bugüne yıllık ortalama yüzde 15 büyüdüğünü vurgulayan Carsten Voigtländer, Vaillant Group içerisinde 3. büyük kombi pazarına sahip olan Türkiye, ciro ve personel sayısı açısından da grup içerisinde ilk 3 ülke arasında bulunuyor” dedi. Grup olarak geleceğe yatırım yapmayı sürdürdüklerini de belirten Voigtländer, yeni AR-GE merkezi için 54 milyon avro yatırım yaptıklarını açıkladı.
YÜZDE 15 PAZAR PAYI
Vaillant Türkiye CEO’su Alper Avdel de, 2016’nın zor bir yıl olduğunu vurgulayarak, 2017’nin beklentilerin aksine çok hızlı başladığını, birçok teşvik verildiğini söyledi. Avdel “Ekonomimiz geçtiğimiz yıllara oranla yüzde 2,9 gibi düşük bir büyüme gösterdi. İnşaat sektörü yüzde 7,4 büyürken, ısıtma sektörü buna paralel olarak yüzde 5’ten fazla büyüdü. Yılı toplamda 300 milyon TL’lik ciroyla kapatırken, pazardan yüzde 15 pay aldık. 1 milyon 400 bin kullanıcıya ulaştık. Kentsel dönüşüm, yenileme pazarı ve 2017 yılı içerisinde devreye alınan şofben, termosifon ve klimalardaki ÖTV indiriminin etkisiyle sektörün yılsonunda yüzde 5 büyüyeceğini öngörüyoruz” diye konuştu. Avdel ayrıca, grup bünyesinde yer alan DemirDöküm için 40 milyon lira yatırım yapacaklarını söyledi.

Vaillant çeyrek asırda  1,4 milyon eve girdi!

Yoğuşmasız ürünler 2018’de yasaklanıyor

Vaillant Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Erol Kayaoğlu, geçen yıl yüzde 26 büyüyen Vaillant Türkiye’nin bu yıl yoğuşmalı kombi pazarında yüzde 81, şofbende yüzde 87, panel radyatörde yüzde 38, klimada yüzde 62 ve ısı pompasında yüzde 5 büyüme kaydettiğini ifade etti. 2017’nin ilk yarısında ürün gamına eklenen yeni ürünlerin katkısıyla yüzde 34 büyüme gösterdiklerini ve yüzde 60 mevcut yoğuşmalı satış oranıyla, yeni ErP (Yoğuşmalı teknolojiler) yönetmeliğine hazır olduklarını da belirten Kayaoğlu, şöyle devam etti: 2018 yılında devreye girecek olan yeni ErP yönetmeliği ile yoğuşmasız ürünlerin satışı yasaklanacak. Sektörümüzde 143 yıllık liderlik deneyimimizle Enerji Verimliliği Danışmanlığı yetkisine de sahibiz. Bugün 50’nin üzerinde olan Enerji Bayisi sayısını 2017 sonuna kadar 60’a yükseltmeyi hedefliyoruz.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...