HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Sigorta şirketleri 'tavan fiyat'ı uygulamıyor

Düzenleyen: /
Sigorta şirketleri 'tavan fiyat'ı uygulamıyor
Sigorta Şirketleri, Tavan Fiyat, Haber

Ekonomi Haberleri

Palandöken, "Bazı sigorta şirketleri, tavan fiyatın üzerinde poliçe düzenlemeyi teklif edip bu fiyatı kabul etmeyenlere sigorta yapmıyor" dedi ve bu şekilde davranan şirketler hakkında şikayette bulunulmasını istedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bazı sigorta şirketlerinin müşterilerine tavan fiyatın üzerinde poliçe düzenlemeyi teklif ettiğini ve bu fiyatı kabul etmeyenlerin araçlarını sigortalamadıklarını belirterek, "Oysa kanunen tavan fiyattan poliçe düzenlemek zorundalar. Esnafımız böyle teklifleri kabul etmemeli ve mutlaka cezai müeyyide uygulanabilmesi için ilgili mercilere gerekli başvuruları yapmalı." ifadesini kullandı.Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, sigorta şirketlerinin zarar ettikleri gerekçesiyle trafik sigortası yapmaktan imtina ettiklerini savundu.

Tüm sigorta şirketlerinin trafik sigortası yapma zorunluluğu bulunduğunu belirten Palandöken, şunları kaydetti:

"Bazı şirketler, tavan fiyatın üzerinde poliçe düzenlemeyi teklif edip, bu fiyatı kabul etmeyenlere sigorta yapmıyorlar. Oysa kanunen tavan fiyattan poliçe düzenlemek zorundalar. Esnafımız böyle teklifleri kabul etmemeli ve mutlaka cezai müeyyide uygulanabilmesi için ilgili mercilere gerekli başvuruları yapmalı."

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...