‘E-ticaret’ten milyonlarca lira vergi gelecek

Düzenleyen:
‘E-ticaret’ten milyonlarca lira vergi gelecek

Ekonomi Haberleri

Ödeme ve Elektronik Para Derneği Başkanı Burhan Eliaçık, Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın, “e-ticaret kanalıyla yurt dışına gidecek paralardan stopaj kesileceği” yönündeki açıklamasının önemli olduğunu vurguladı.

Burhan Eliaçık “Bankalararası Kart Merkezi verilerine göre, 2016 sonu itibarıyla yerli kartların yurt dışından internet alışverişi 5,4 milyar TL’ye ulaştı. 2020 yılında bu rakamın 8 milyar TL’ye çıkması bekleniyor. Uygulanacak vergi oranına bağlı olarak, buradan yüz milyonlarca TL vergi geliri elde etmek mümkün olacaktır. Söz konusu uygulamayı; Türkiye’yi, finans alanında dünya çapında bir merkez üs haline getirme yönünde önemli bir adım olarak görüyoruz. Ayrıca vergi gelirlerinin, istihdamın, e-ticaret sektörünün ve KOBİ’lerin gelişmesine katkı sağlayacak önemli bir fırsat olarak tanımlıyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...