Zorunlu sigortada risk havuzu geliyor

Düzenleyen:
Zorunlu sigortada risk havuzu geliyor

Ekonomi Haberleri

Kötü sürücülerle, taksi, minibüs, otobüs gibi riskli grupta yer alan araçların sigorta primleri bir havuzda toplanarak risk dağılı-mı yapılacak...

Zorunlu trafik sigortasında yüzde 100’ü aşan primlerden sonra getirilen tavan fiyat da soruna çare olmadı. Bu defa sigorta şirketleri ‘altından kalkamayız, zarar ederiz’ diye poliçe kesmeyi reddetmeye başladı, teklif vermedi. Üstelik bu tavır, maliye ve ekonomi bakanlarının “Cezalandırırız” tehditlerine rağmen değişmedi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de sorunun çözümü için başka bir yöntem olan ‘Riskli Sigortalılar Havuzu’ uygulamasını teklif etti. 12 Nisan’dan itibaren getirilen tavan fiyat uygulamasında primlerin aşağı çekildiğini, ancak problemin tam olarak çözülmediğini, bazı şirketlerin teklif vermekten kaçındığını gördüklerini ifade etti. Riskli Sigortalılar Havuzu sistemini anlatan Şimşek, “Bu modelde şirketler kötü sürücü ve riskli grup dediğimiz taksi, minibüs, otobüs gibi taşıt grupları için kesilen poliçeler bir havuzda toplanacak. Hasar ödemeleri de belli kurallar çerçevesinde bu havuzdan karşılanacak ama hasar sürecini her şirket kendisi yürütecek. Bu havuza katılacak şirketin yükümlülüğü de pazar payına göre belirlenecek” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...