Ev sahibinin kira korkusu sigortalandı

Düzenleyen:
Ev sahibinin kira korkusu sigortalandı

Ekonomi Haberleri

Herhangi bir sebeple kiranın ödenememesi durumunda mülk sahiplerinin haklarını koruyan kira sigortası, Türkiye’de aktif olarak kullanılmaya başladı.

Ray Sigorta’nın hayata geçirdiği Trink Kira Sigortasının satış organizasyonunu Kuzey Sigorta üstlendi. Şirketin Genel Müdürü Derya Gülgeç, “Trink Kira Sigortası, ödenmeyen kiranın yüzde 100’ünü mal sahibine öderken, faturalar ve hukuki masraflar da poliçede yazılı limitler doğrultusunda karşılanıyor. Kira sigortasının yıllık primi, aylık kira tutarının yaklaşık yüzde 65’i oranında bir orana tekabül ediyor. Yani bin lira aylık kirası olan bir mülkün yıllık sigorta primi 650 lira civarında tutuyor. Mal sahipleri isterlerse bu tutarı 9 taksitle ödeyebiliyor. Mülk sahiplerinin öncelikli en önemli kaygısını gideren kira sigortası poliçesi, yoğun ilgiyle karşılaştı. İlk 20 günün sonunda 814 mülk sahibi, 321 emlak ofisi, çağrı merkezimizi arayarak bilgi aldı” dedi.

DÜNYADA YAYGIN
Gayrimenkul platformu Zingat.com’un Üst Yöneticisi (CEO) Ahmet Kayhan da, kira sigortasının başta ABD olmak üzere gelişmiş tüm Avrupa ülkelerinde yıllardan beri uygulandığını bildirdi. Kayhan, artık Türkiye’de de aktif olan bu uygulama ile gayrimenkul sahipleri ve kiracıları arasındaki ilişkilerin daha sağlıklı ilerleyeceğini, kiracı bulma, kira alamama gibi sorunlarının ortadan kalkacağını söyledi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...