Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

8 bin kilometre hızlı tren hattı geliyor

Düzenleyen:
8 bin kilometre hızlı tren hattı geliyor

Ekonomi Haberleri

Şimdiye kadar 1.213 kilometre YHT hattı tamamlandı. 3 bin kilometrelik YHT ve HT hattının inşası devam ediyor. 5 bin 277 kilometre için de etüt ve proje çalışması yapılıyor...

Türkiye’nin dört bir yanını hızlı tren (HT) ve Yüksek Hızlı Tren (YHT) hatlarıyla birbirine bağlayan Ulaştırma Bakanlığı, yeni projelere hız verdi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Şu ana kadar bin 213 kilometre YHT hattının yapımı tamamlandı. 3 bin kilometrelik YHT ve HT hattının inşası devam ediyor. Bununla birlikte 5 bin 277 kilometrelik YHT ve HT hattının etüt-proje çalışmalarını da sürdürüyoruz” dedi.
DEMİR YOLU, KARA YOLUNU GEÇTİ
Bakan Arslan, demir yollarına yönelik çalışmaların son 14 yılda büyük ivme kazandığını belirterek, demir yolları altyapısına yapılan yatırımın, kara yollarına yatırımı geçtiğine dikkat çekti. Bu yıl demir yollarına 11,3 milyar liranın üzerinde ödenek ayrıldığının altını çizen Arslan, “Yatırımlarımızı, ülkemizin hızlı ve yüksek hızlı tren altyapısı için yapıyoruz” dedi.
COĞRAFYAYA GÖRE PLAN
Arslan,“Eğimin uygun olduğu yerlerde saatte 250 kilometre hızın üzerine izin veren yüksek hızlı tren ağları yapıyoruz. Uygun olmayan yerlerde de saatte 200 kilometre hıza göre plan yapıyoruz. Şu anda 3 bin kilometrelik hızlı tren ve yüksek hızlı tren hattı çalışması da devam ediyor” dedi. Arslan’ın verdiği bilgiye göre, planlanan 5 bin 277 kilometrelik hattın 2 bin 622’sinde bu yıl sonunda projeler bitecek.

İşte hatlarda durum

¥ Ankara-Afyonkarahisar-Uşak-Manisa-İzmir YHT hattının, 2019’da tamamlanması bekleniyor.
¥ Kars-Tiflis-Bakü projesiyle, Çin’den İngiltere’ye kesintisiz demiryolu projesinin en önemli halkalarından olan Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas YHT hattında inşaat etap etap devam ediyor. Hedef 2018 sonunda tamamlamak.
¥ Ankara-Sivas arasını 405 kilometreye düşürecek YHT projesinde yüzde 75 tamamlama sağlandı. Üstyapı ve sinyalizasyon için ihaleler devam ediyor.
¥ Bursa-Bilecek, Konya-Karaman-Niğde/Ulukışla ve Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren hatlarında inşa çalışmaları sürüyor.
¥ 124 kilometre uzunluğundaki Gebze-Sabiha Gökçen Havaalanı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü YHT hattı da Asya-Avrupa demir yolu trafiğini destekleyecek bir proje olduğundan bu yıl içinde yatırım programına alınması planlanıyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...