Bakan Tüfenkçi: Esnaf kepenk kapatmadı, malı ve canıyla siper oldu

Düzenleyen:
Bakan Tüfenkçi: Esnaf kepenk kapatmadı, malı ve canıyla siper oldu

Ekonomi Haberleri

“Esnafımız bırakın kepenk kapatmayı, ekmek parası olan mallarını siper etti, seferber etti ve ayrı ayrı kahramanlık hikâyesi yazdı”

Osman Çobanoğlu ANKARA

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Esnaf ve sanatkarımız canını ve malını siper etti” dedi. Esnafın, toplumun sosyal dokusunu koruyan en önemli aktörlerden olduğunu, toplumun moral ve motivasyonunu yönlendirmede önemli yer tuttuklarını söyleyen Bakan Tüfenkci, “Geçtiğimiz yıl kanlı darbe girişiminin ardından kepenk kapatmayı bırakın, bilakis mallarıyla, bedenleriyle canhıraş biçimde siper olmuşlardır. İşini gücünü bir kenara bırakıp hainleri püskürtmek için çalışmış, ne canlarını ne mallarını sakınmışlardır” diye konuştu.

KREDİ KULLANAN AZALDI

2016 yılı içerisinde faiz indirim desteği ile esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifleri aracılığıyla 12 milyar lirayı aşan meblağ kullandırdıklarını söyleyen Tüfenkci, “Kullanılan krediler bakımından yıl içindeki en büyük düşüş temmuz ayında gerçekleşmiştir. Bu aydan sonra yıl boyunca hiçbir ayda haziran ayındaki 1 milyar 92 milyon TL yakalanamamıştır. Bu durum, esnaf ve sanatkârımızın ticari faaliyette riske girmekten kaçındığını göstermektedir. Haziran 2017 itibarıyla yıl içinde kullandırılan kredi miktarının 5,8 milyar liraya yükselmesi ise, ekonomiye güven ortamının sağlandığını göstermektedir. Esnafımız zorluk yaşasa da kredi ve kefalet kooperatifçiliğimiz, ekonominin kılcal damarlarına vurulmak istenen darbeyi bertaraf etmiştir” ifadesini kullandı. 

"GİRİŞ ÇIKIŞLAR BİLE %40 AZALMIŞTI"

“Yurt dışında yaşanan olumsuz algı kendisini sınır giriş çıkışlarında da gösterdi. 2015’te ülkemize giriş ve çıkış yapan araç sayısı 8,3 milyon iken 2016’da bu sayı 7,4 milyona geriledi. Yine sınırlarımızdan giriş ve çıkış yapan yolcu sayısı 113,5’dan 79,6 milyona kadar gerilemiştir.”

"BAŞKA ÜLKELERDEKİ DARBECİLER DE KORKTU"

Türk insanının 15 Temmuz 2016’da yaşadığı destanın, başka ülkelerdeki darbe girişimcilerini de korkuttuğunu, önünü kestiğini söyleyen Bakan Tüfenkci, “Fırat Kalkanı harekâtı sadece Türkiye’nin güvenliğini sağlamakla kalmamış, yeni terör koridorlarının da önünü kesmiştir” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...