Visa Türkiye, 176 köyde çiftçilerle bir araya geldi

Düzenleyen:
Visa Türkiye, 176 köyde çiftçilerle bir araya geldi

Ekonomi Haberleri

Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel, altı ayda 13 binin üzerinde çiftçiye finansal okuryazarlık eğitimi verdiklerini belirterek, yıl sonuna kadar 30 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi

Ahmet Aydemir TRABZON 

Visa Türkiye, “Paramı Yönetebiliyorum” projesi kapsamında çiftçilere yönelik finansal okur yazarlık eğitimleri veriyor. Kalkınma Bakanlığı, BM Kalkınma Programı, Habitat Derneği ve Türkiye’deki 22 bankanın desteği ile gerçekleştirilen eğitimler kapsamında 31 ilde 176 köyü ziyaret eden Visa Türkiye, son olarak Trabzon’un Of ilçesine bağlı Gürpınar köyündeki çiftçilerle bir araya geldi.  Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel’in de katıldığı eğitimlerde gönüllü eğitmen Fatih Görünü, kıraathanede çiftçilere finansal eğitim verdi. Finansal harcamalarını kontrol altına almayı ve tarım sigortası hakkında edindiği bilgileri çiftçilere aktaran Görünü’yü hem kadın çiftçiler hem de erkek çiftçiler ilgi ile dinledi. Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel, altı ayda 13 binin üzerinde çiftçiye eğitim verdiklerini belirterek, yıl sonuna kadar 30 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Tezel, “Tarım konusunda uzman olan gönüllü eğitmenler, genellikle o bölgede yaşayan eğitimli insanlardan oluşuyor. Eğitmenler, çiftçilerin hasat dönemlerindeki elde ettiği geliri, bankalardan aldıkları krediyi ve gelir-gider hesaplamalarını bir defterde yazılı olarak nasıl tutulması gerektiğini öğretiyor. Bu şekilde, yılın belli bir döneminde gelir elde eden çiftçiler, hasat yapmadıkları zamanlarda birikimlerini doğru ve bilinçli harcamayı öğreniyor” dedi. 

ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ EĞİTİM

Öte yandan 2009 yılında hayata geçirilen ‘’Paramı Yönetebiliyorum’’ projesi, 8 yıldır yaklaşık 3 bin gönüllüyle faaliyetlerine ücretsiz olarak devam ediyor. İl Millî Eğitim Müdürlüklerinden alınan özel izinle, gönüllüler ve Millî Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin de katılımıyla öğrencilere kişisel mali kaynakları bütçeleme ve finans hizmetlerini doğru kullanmaya yönelik eğitimler veriliyor. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...