HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Selin İstanbul’a maliyeti 200 milyon lira

Düzenleyen:
Selin İstanbul’a maliyeti 200 milyon lira
İstanbul, İstanbul Sel, İstanbul Yağmur, Sigorta , Haber

Ekonomi Haberleri

İstanbul’da 18 Temmuz’da yaşanan sel felaketi ilk tahminlere göre 150-200 milyon TL sigortalı hasara neden oldu.

Bazı ilçelerde metrekarede 128 kg’a kadar yükselen, ortalama 65 kg yağışın düştüğü İstanbul’da binlerce araç, sular altında kalırken en büyük mağduriyet konut ve iş yerlerinde yaşanıyor. Sel felaketinden zarar gören araçların yüzde 95’inin sel teminatı bulunduğunu belirten Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, en büyük mağduriyetlerin sigortalılık oranının düşük olduğu konut ve işyeri branşlarında yaşandığını söyledi. Konutlarda sigortalılık oranının yaklaşık yüzde 20 olduğunu söyleyen Gülen, Zorunlu Deprem Sigortası’nın sel hasarlarını karşılamadığını söyledi. Gülen, “18 Temmuz günü yaşanan sel felaketine bağlı olarak 444 hasar ihbarı aldık. 391’inin bir günlük hasar bedeli 5 milyon TL’yi buldu. Bunun da yaklaşık 4 milyon TL’si İstanbul kaynaklı. Sigorta sektörü olarak vatandaşlarımızın mağduriyetlerini en kısa sürede gidermek üzere yoğun bir çalışma sürdürüyoruz. En son 2009 yılında İstanbul’da 31 vatandaşımızın boğularak yaşamını yitirdiği, sağanak yağış ile Ayamama, Tavukçu ve Hamam derelerinin taşması sonucu çok sayıda tır ve aracın sel sularına kapılarak sürüklendiği sel felaketinde gösterdiğimiz hassasiyeti bu süreçte de gösteriyoruz” dedi. 

Anadolu Sigorta Genel Müdürü İlhami Koç da sel felaketinin sigortanın ne kadar önemli olduğunu bir defa daha gösterdiğini belirterek, “Türkiye’de sigortanın öneminin maalesef çoğunlukla bu tarz üzücü olayların sonrasında hatırlıyor. Ancak önemli olan sigortayı kötü bir durum yaşanmadan önce yaptırmak. Bu şekilde yapıldığı takdirde sigorta, tüketicinin en önemli güvencesi olacaktır” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...