Geleneği bozmadı bu yıl da fabrika açtı

Düzenleyen:
Geleneği bozmadı bu yıl da fabrika açtı

Ekonomi Haberleri

Kale Grubu, 60. kuruluş yıl dönümünü, doğduğu topraklar olan Çanakkale’nin Çan ilçesinde düzenlenen törenlerle kutladı.

Sibel Yalçın ÇANAKKALE
Kale Grubu, 60. kuruluş yıl dönümünü, doğduğu topraklar olan Çanakkale’nin Çan ilçesinde düzenlenen törenlerle kutladı. Geçen yıl hayatını kaybeden, Türk sanayisinin duayenlerinden İbrahim Bodur’un, 27 Temmuz 1957’de temellerini attığı Kale Grubu’nun 60’ıncı kuruluş yıl dönümü ve geleneksel Seramik Bayramı, 3 gün süren törenle kutlandı. Kale Grubu’nun temellerinin atıldığı Çanakkale’nin Çan ilçesindeki Kaleseramik fabrikalarındaki tören, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Yurt içinde farklı illerden çok sayıda iş ortağı ve bayinin yanı sıra dünyanın farklı ülkelerinden 63 yabancı iş ortağının yer aldığı etkinliklerde, Kale Grubu’na 5 yıl ila 60 yıl arasında hizmet etmiş çalışanlar ve bayiler kıdem ödüllerini alırken, bu yıl gruba 25 yıl ve üstü emek veren 33 kişiye plaket verildi.
Her yıl 27 Temmuz’u Anadolu’da sanayileşmenin bayramı olarak da kutlayan, bir temel atan ya da bir tesis açan Kale Grubu, bu yıl da bu geleneği devam ettirdi. Geçen sene 27 Temmuz Seramik Bayramı’nda temeli atılan, Kale’nin 30 milyon liralık yatırımı 2. Sinterfleks fabrikasının açılışı yapıldı. Gruba 120X360 cm ebadında ince karo üretme kabiliyeti kazandıran bu yatırım, sinterflex üretim kapasitesini ikiye katladı ve 69 kişiye ilave istihdam sağladı. Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, törende yaptığı konuşmada rahmetli İbrahim Bodur liderliğinde ‘köklerden göklere’ ilham verici bir yolculuğa imza atan Kale Grubu’nun, bundan sonra da ülke sanayiinin geleceğine yatırım yapmayı sürdüreceğini söyledi. Okyay, Kale Grubu’nun 60’ıncı kuruluş yıl dönümünün sevincini ve haklı gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...