Arslan: Bütün yollar bayram için hazırlandı

Düzenleyen:
Arslan: Bütün yollar bayram için hazırlandı

Ekonomi Haberleri

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, otoyol ve köprülerin bayram için hazırlandığını söyledi.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde 30 Ağustos’ta bitmesi planlanan onarımın bugün itibarıyla tamamlandığını söyledi. Köprü hakkında bilgi veren Arslan “26 yıllık sürede mastik asfaltta önemli düzeyde bozulmalar tespit ettik. 12 Haziran’da başlayan onarım sırasında yalıtım ve genleşme derzleri başta olmak üzere üst yapı tamamen yenilendi. Toplam 36 bin 86 metrekarelik ana açıklıkta ve 14 bin 580 metrekarelik alanda yüzey yenilemesi yapıldı. Sahada 82 kişilik ekiple 3 vardiya halinde 7 gün 24 saat durmaksızın çalışıldı. Yenilenen köprü, 10 güne çıkarılan tatil öncesinde vatandaşın hizmetine sunulacak. Bundan sonra en erken 20 yıl sonra ihtiyaç duyulacak” diye konuştu.

ÇAMLICA GİŞESİNE SERBESTLİK

Arslan, İstanbul’da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Mahmutbey gişeleri ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde hâlihazırda serbest geçiş sistemi olduğunu belirterek “Çamlıca gişelerinde bu yönde bir çalışmamız vardı. 25 Ağustos’ta çalışmalar tamamlanacak ve burada da serbest geçiş başlayacak. Daha önceki serbest geçiş sistemlerinin trafikte yüzde 30 rahatlama sağlandığını gördük” diye konuştu. 

KÖPRÜ VE YOLLAR ÜCRETSİZ

10 günlük bayram tatili boyunca sürücü ve yolcuların rahat etmesi için 81 ildeki yolların tamamında mecburi olanlar dışındaki tüm onarım ve çalışmaları durduracaklarını söyleyen Bakan Arslan, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen yol ve köprülerde 30 Ağustos’tan 5 Eylül saat 07.00’ye kadar ücret alınmayacağını ifade etti.

 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...