Ağlar onarıldı, tekneler hazır! Balıkçılar gün sayıyor

Düzenleyen:
Ağlar onarıldı, tekneler hazır! Balıkçılar gün sayıyor

Ekonomi Haberleri

Denizlerde av yasağının 1 Eylül’de sona ermesiyle “Vira bismillah” diyecek balıkçılar, hazırlıklarını hızlandırdı.

İmece usulüyle yırtılan ağlarını onaran, teknelerinin yıpranan bölümlerini tamir eden balıkçılar, yeniden denize açılacakları günü sabırsızlıkla bekliyor. Perşembe Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Ünal Karadeniz, yeni sezona 10 günden az zaman kaldığını belirterek, tüm balıkçıların yeni sezon öncesi heyecanlı olduğunu söyledi. Geçen av sezonunun tamamlanmasının ardından balıkçıların yazı ağ onarımı ve tekne bakımıyla geçirdiğini anlatan Karadeniz, yeni sezondan umutlu olduklarını söyledi.

BU SENE BOLLUK OLUR

Son 15 güne kadar yeni sezondan ümitsiz olduklarını ancak Batı Karadeniz’de çingene palamudunun iyi çıkacağı yönünde izlenim edindiklerini anlatan Karadeniz “Açıkçası bu durum bütün balıkçılarımızı sevindirdi. Geçen sezon çok miktarda palamut avlandığı için yeni sezonla ilgili pek umudumuz yoktu ancak son izlenimimiz bu sezonun da palamut yönünden iyi geçeceğini gösteriyor” diye konuştu. Ağ onarımı yapan Atilla Aydemir ise bu sezon önceki senelere göre daha umutlu olduklarına dikkati çekti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...