Toplam miktar 84,7 milyar liraya ulaştı! Bütün ödemeleri internetten yaptık

Düzenleyen:
Toplam miktar 84,7 milyar liraya ulaştı! Bütün ödemeleri internetten yaptık

Ekonomi Haberleri

Kredi kartı kullanımı hızla artıyor ama kredi kartıyla internetten ödemede büyüme yüzde 44’leri aştı. Gıdadan vergiye kadar birçok ödemeyi kartla, internetten yaptık...

Kredi kartıyla ödemeler büyük bir hızla artarken, bu ödemelerde internet metodunun kullanımında da rekorlar kırılıyor. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre Ağustos 2016-Temmuz 2017 dönemi kapsayan son bir yılda internetten kartlı ödeme tutarı yüzde 44 büyüme ile 84,7 milyar liraya ulaştı. 

İnternetten ödemelerde sektörlerde katlı artışlar görüldü. Kullanıcılar bütçelerini daha iyi yönetebilmek için vergi, sigorta gibi ödemelerini kredi kartıyla ve internetten yaptı. İnternetten yapılan kartlı ödemeler incelendiğinde ise kamu ve vergi ödemelerinin yüzde 59’unun internetten yapıldığı görülüyor. 1,8 milyar TL’lik ödeme tutarı ile “Kamu-Vergi Ödemeleri” sektörü, temmuz ayında internetten en fazla ödeme yapılan sektör oldu. 

MOBİLYA VE MARKETTE 3 KAT ARTIŞ

Mobilya, market ve giyim sektörlerinde internetten kartlı ödemeler 2’ye katlandı. Mobilya ve dekorasyon için internetten kartla ödeme yüzde 149 artarak 144 milyon liraya ulaşırken, market ve AVM’ler için internetten kartlı ödeme yoluyla 363 milyon TL harcandı. Giyim ve aksesuar harcaması ise 106 milyon lira oldu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...