Avrupa’nın en büyük besi bölgesine 1 milyar TL

Düzenleyen:
Avrupa’nın en büyük besi bölgesine 1 milyar TL

Ekonomi Haberleri

Kayseri’de bugün Avrupa’nın en büyük besi bölgesi açılıyor. 1 milyar lira yatırım yapılacak bölgede 80 bin hayvan yetiştirilecek ve 4 bin kişi istihdam edilecek...

Türkiye ve Avrupa’nın en büyük besi üretim merkezi Kayseri’de açılıyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bugün temeli atılacak Beydeğirmeni Besi Bölğesi’nin yatırım tutarının 1 milyar lirayı bulacağını ve Avrupa’nın en büyük besi bölgesi olacağını söyledi. Çelik’in verdiği bilgiye göre 5,5 milyon metrekare üzerinde kurulacak bölgede parsel alanları 100’den 2 bine kadar büyükbaş hayvan alacak şekilde planlandı. Proje, büyükbaş hayvan sayısında Kayseri’yi Türkiye’nin ilk 5 ilinden biri olacak. Aynı zamanda merkez, Avrupa’nın en büyük alanlarından birini oluşturacak. Tesiste ayrıca 20 megavatlık biyogaz tesisi yapılacak ve atıklardan elektrik üretilerek ülke ekonomisine katkı sağlanacak. Başkan Çelik, Toplu Besi Bölgesi’nin planlamaların yapıldığını, parsel satışı için ön talep toplanmaya başlandığını belirterek “Gerek ilimizdeki üreticilerden gerekse diğer illerden arsa talebi geliyor. Beydeğirmeni Besi Bölgesi’nde 800 farklı büyüklükte ahır parselinin yanı sıra karantina bölgesi, kesimhaneler, veteriner üniteleri, hayvan pazarı, sosyal merkezler, alışveriş merkezi, okul ve cami de olacak” dedi. Merkezin temeli, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de katılacağı törenle atılacak.

Hijyen maksimum olacak
Projeyle, şehir içinde kalan küçük işletme ve ahırlhar bölgeye gelecek. Böylece koku ve hijyen problemleri sona erecek. İşletmesini büyütmek isteyen üreticilerin arsa problemi de yine bölge aracılığıyla çözülecek. Kurulacak hayvan pazarı da dev bir ekonomik harekete sebep olacak.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...