Tasarım ile mobilyada ihracat 5 kat artacak

Düzenleyen:
Tasarım ile mobilyada ihracat 5 kat artacak

Ekonomi Haberleri

Türk mobilya sektörü, Çin’in en büyük kenti Şangay’da 40’ıncısı düzenlenen Şangay Mobilya Fuarından büyük ilgiyle döndü.

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, 2002 ve 2016 yılları arasında üretim, ihracat ve iç pazarını onar kat büyüterek küresel bir aktöre dönüşen Türk mobilya sektörünün, dünyanın 12’nci ihracatçısı haline geldiğini ifade etti. 11-14 Eylül tarihleri arasında Şangay Mobilya Fuarı’nda tasarımlarla ön plana çıkan sektörün ihracatta hızla ilerlediğini söyleyen Güleç “2001 yılında sadece 245 milyon dolar ihracat yapıyorduk. Rakam bugün 2,6 milyar dolara ulaştı. AR-GE’ye, insan kaynağına, markaya önemli yatırımlar yaptık, dünyaya açıldık. Çok önemli pazarlarda tasarım ve markalarla yer aldık. 15 yılda üretimini 10 kat artıran mobilya sektörü, 7 milyar dolarlık üretim hacmine ulaştı. 2023’e kadar hedefimiz bu rakamı 5 katına yükseltmek” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...