Canikli: Amerikan ve Alman firmaları örtülü ambargo uyguluyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Canikli: Amerikan ve Alman firmaları örtülü ambargo uyguluyor

Ekonomi Haberleri  / AA

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli: "Bugün birçok Amerikan ve Alman firması, savunma ürünlerinde kullandığımız yedek parçaları örtülü bir şekilde ambargo uygulayarak Türkiye'ye vermiyorlar, geciktiriyorlar"dedi.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli yaptığı açıklamada savınma ürünlerinde yaşanan ambargoya değindi. Canikli şunları söyledi: "Bugün birçok Amerikan ve Alman firması,  savunma ürünlerinde kullandığımız yedek parçaları örtülü bir şekilde ambargo  uygulayarak Türkiye'ye vermiyorlar, geciktiriyorlar. Şu anda içinde yaşadığımız  durum, tablo bu. Hibe filan değil, parasını peşin veriyoruz ama terör örgütlerine  karşı son derece bonkör ve eli açık davranıyorlar ama hamdolsun özellikle son  yıllarda bu mücadeleyi tamamen kendi imkanlarımızla, kaynaklarımızla yerli  savunma ürünleriyle yerine getiriyoruz ve getirmeye devam edeceğiz."

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...