ABD’de Türk taşının kullanılmadığı yer yok

Düzenleyen:
ABD’de Türk taşının kullanılmadığı yer yok

Ekonomi Haberleri

Gidebildiği yerlerde çok büyük ilgi gören Türk doğal taşları çıkış yolu arıyor.

Mermer başta olmak üzere dünyanın en önemli taşlarına sahip olan Türkiye’nin madencilik sektörü, birçok ülkenin gerisinde kaldı. Çok daha büyük potansiyeli olmasına rağmen yılın ilk 8 ayında 3 milyar dolarlık ihracat yapan sektörün sahipsizliğini, son dönemde gelen istifalar sebebiyle başkansız kalması da gözler önüne serdi. İstanbul Maden İhracatçıları Birliğinde (İMİB) nisanda yapılacak seçime kadar sektöre yön verecek çözüm arayışı arttı. Geçen dönem birliğin yönetiminde yer alan Mustafa Selçuk Çevik, Amerika’da Türk taşının kullanılmadığı yapı olmadığını, böylesine değerli bir sektörün sahipsiz olmasının olumsuzluk sebebi bir durum olduğunu belirterek, talep hâlinde başkan olabileceğini söyledi. Birliğe başkan olacak kişinin çok iyi dil bilen, dış dünyayı, Amerika’yı, Çin’i, Avrupa’yı tanıyan bir isim olması gerek. Yeni dönemde tek aday üzerinde anlaşabilirsek, gerçek birlik olabiliriz. Kavga değil, birleştirmek önemli.” dedi.

Her yerde varız bir markamız yok
Türk mermerini tanıyıp da kullanmayan olmadığını söyleyen Mustafa Selçuk Çevik “Bizim en büyük eksiğimiz marka ve mermer lobisi oluşturmamış olmamız. Eğer bir lobimiz olsaydı, Amerika’da markamız olurdu. İtalyanların çok ciddi bir markası var. Biz de Türk mermeri vurgusuyla markalaşmamız lazım. Amerika’da Türk taşı kullanılmayan ev yok diyebilirim. Bir yapı yapılıyorsa, Türk taşı kullanılıyor. Marka ve standart oluşturmalıyız; acilen.” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...