Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye, bölgenin veri merkezi oluyor

Düzenleyen:
Türkiye, bölgenin  veri merkezi oluyor

Ekonomi Haberleri

Teknoloji alanında yaptığı yatırımlarla ve stratejik konumu itibariyle bölgenin merkezi hâline gelen Türkiye, 21-22 Eylül 2017 tarihlerinde telekomünikasyon devlerine ev sahipliği yapacak. Turkcell ve Türk Telekom öncülüğünde gerçekleşecek etkinlikte dijital dünyanın geleceğine yön verilecek.

Antalya Gloria Golf Resort Hotel’de düzenlenecek Türk Telekom International & Turkcell Superonline uluslararası operatör müşteri etkinliğinde, “Türkiye’yi internetin ana rotası, İstanbul’u bölgenin merkezi yapma” stratejisi ve vizyonuyla ilgili önemli mesajlar verilecek. Zirveye Çin’den Almanya’ya Hindistan’dan Rusya’ya 40’ın üzerinde ülkeden 90 şirket ve 200 katılımcı bekleniyor. Türkiye’nin iki telekom devinin dünyanın önde gelen telekomünikasyon şirketlerini ülkemizde ağırlamasının büyük bir öneme sahip olduğunun altını çizen Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Türkiye, yüksek hızda internet kapasitesiyle dünyanın sayılı ülkelerinden biri konumunda. Ülkemiz internette sadece bölgenin değil, dünyanın da merkezi olma potansiyeline sahip. Bu etkinlik ile tüm dünyada bu potansiyele dikkat çekmeyi amaçlıyoruz” dedi. Türk Telekom CEO’su Paul Doany de, Türkiye’nin Doğu ile Batı arasında bir köprü olduğunu belirterek, “Türk Telekom olarak grup şirketlerimizle birlikte Türkiye’nin kıtalararası bir veri üssü ve iletişim köprüsü olması vizyonu ile hareket ediyor, yurt içi ve yurt dışı yatırımlarımızla altyapımızı güçlendiriyoruz. Bu amaç doğrultusunda Turkcell ile el ele verdik. Bu anlamda Turkcell ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğini sektörümüz adına çok değerli buluyorum” diye konuştu.

12 bin çalışana 450 lira zam 
Türk Telekom ve Türkiye Haber-İş Sendikası, 12 bin çalışanın toplu iş sözleşmesi için el sıkıştı. Anlaşma ile Türk Telekom çalışanları 1 Mart 2017 tarihinden geçerli olmak üzere ilk 6 ay için seyyanen 325 TL, ikinci 6 ay için seyyanen 125 TL, üçüncü ve dördüncü altı aylık dönemler için de yüzde 4 zam yapılacak. Ayrıca üçündü ve dördüncü 6 ayda enflasyonun yüzde 4’ü geçmesi durumunda, aşan kısım ücretlere ilave edilecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...