Hamdi Ulukaya En Büyük 100 ‘deha’ arasında

Düzenleyen:
Hamdi Ulukaya En Büyük 100 ‘deha’ arasında

Ekonomi Haberleri

Forbes’in “Yaşayan İş Dehaları” listesine Chobani yoğurtlarının sahibi Ulukaya da girdi. Dergi, iş adamının Mevlâna’dan aldığı ilhama vurgu yaptı.

Chobani markasıyla ABD’de gıda devleri arasında olan Türk iş adamı Hamdi Ulukaya, Forbes dergisinin 100’üncü yıl etkinlikleri kapsamında seçtiği ‘Yaşayan en büyük 100 iş dehası’ arasına girdi. Dergi, internet sitesinde listeyi, 100 iş insanının en etkili görüşlerini bir araya getiren bir koleksiyon ve ticaret tarihinin en müthiş portre fortfolyosu olarak tanımladı. Hamdi Ulukaya ise dergide yer alan ve kendisinden bahseden yazıya, Hazreti Mevlâna’nın “Sen yürümeye başlayınca yol kendiliğinden görünür” sözleriyle başladı ve şunları söyledi: Ben Chobani’yi kurmaya giriştiğimde, ne daha önce bir şirket yönetmiştim ne de ortada bir iş planım vardı. Gözüme fabrikanın eskimiş duvarları takıldı; bu duvarların fena hâlde boyanmaya ihtiyacı vardı ve bu kolaylıkla halledilebilecek bir sorundu. Ben de gidip biraz boya aldım ve ilk beş çalışanımızla beraber kolları sıvayıp işe giriştik. Bu, benim o güne kadar aldığım ilk ve en iyi karardı. Ulukaya bugün de işini hayatın her alanında güvenebileceği insanlarla birlikte yaptığını belirterek, herkese de bunu tavsiye etti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...