500 firma geldi 4 milyar dolarlık alım yapacaklar

Düzenleyen:
500 firma geldi 4 milyar dolarlık alım yapacaklar

Ekonomi Haberleri

Dünyanın en büyük gıda, ambalaj ve ev dışı tüketim fuarı olmayı hedefleyen CNR Food İstanbul, 45 ülkeden gelen katılımcılara kapılarını açtı.

Türkiye’de ilk defa gıda, paketleme, ambalaj ve ev dışı tüketim sektörlerini aynı tarihte ve tek çatı altında toplayan fuarda, yaklaşık 1.500 marka yer alıyor. Ekonomi Bakanlığı ile İstanbul İhracatçı Birliği’nin desteğiyle 45 ülkeden 4 milyar dolar ithalat hacmine sahip alıcının katıldığı fuarın açılışını yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Gıdada ithalat yüzde 14,9 arttı. İlk 6 ayda Türkiye olarak çok iyi bir performans yakaladık. İlk çeyrekte yüzde 5, ikinci çeyrekte yüzde 5,1 büyüdük. Üçüncü çeyrekte yüzde 7’nin üzerine çıkıp, yılı 5’in üzerinde büyümeyle kapatacağız. İstikrar ve güvenirliğimizi koruduğumuz sürece, dünya markası olmamamız için bir neden yok. Paris, Münih, Berlin, Dubai neyse, İstanbul da odur.” diye konuştu. İstanbul Hububat, Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Zekeriya Mete de 500 ithalatçı firmanın eşleştirme programına katıldığını söyledi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...