Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şimşek'ten Alman şirketlerine güvence "tweet"i

Düzenleyen:
Şimşek'ten Alman şirketlerine güvence "tweet"i

Ekonomi Haberleri

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Alman şirketleri ile ilgili yeni bir paylaşımda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Alman haber kuruluşu Deutsche Welle'nin haberine Twitter üzerinden verdiği yanıtta Alman şirketlerinin kaygılanması için hiçbir sebep olmadığını belirtti. 

Şimşek, "Alman şirketlerinin kaygılanması için bir sebep yok. Satınalma gücü paritesiyle dünyanın 13. büyük ekonomisini ihmal etmeleri rasyonel olmaz" paylaşımını yaptı. 

Deustche Welle'nin haberinde Türkiye ile Almanya arasındaki siyasi gerginlik iş dünyasında huzursuzluğa yol açtığı ve Alman şirketlerin Türkiye'deki siyasi ortamın yeni yatırımlar konusunda önemli riskler barındırdığı görüşünde olduğu belirtilmişti. 

Haberde Türkiye'de faaliyet gösteren Alman şirketlerinin temsilcilerinin değerlendirmeleri de yer aldı. 

BASF Yönetim Kurulu Başkanı Kurt Bock, Alman Haber Ajansı'na (dpa) yaptığı açıklamada, "Bu, Türkiye'ye duyulan güveni artıran bir olay olmadı. Herkes bilir ki, yatırımlar için istikrarlı temellere ihtiyaç vardır. Hukukun ve yasaların tanınması da bunun bir parçasıdır" diye konuştu.

Alman Sanayi Birliği Başkan Yardımcısı Thomas Bauer de Türkiye'deki gelişmelerden endişeli. Aynı zamanda Bauer inşaat şirketinin yöneticisi olan Bauer, Alman Ekonomi Haber Ajansı'na (DPA-AFX) yaptığı açıklamada, "Elbette yarın ne olacağı sorusu soruluyor. Çünkü Türkiye'de başına buyruk bir rejim var" diyor. Türkiye'ye karşı yaptırımlar uygulanması ya da seyahat uyarısı yapılması olasılıklarının önemli bir risk olduğunu belirten Bauer, "Mevcut işler aynen devam ettiriliyor. Ama ileriye dönük bakıldığında Türkiye cazibesini yitirdi. Şu an işadamı olarak Türkiye'de firma satın almam" dedi.

Yapı malzemeleri üreten ve Türkiye'deki Akçansa şirketiyle ortak olan Alman HeidelbergCement şirketi de Türkiye'ye yeni yatırımlar konusunda temkinli. Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Bernd Scheifele uygun fırsatlara rağmen şu an yeni firma satın alınmasının planlanmadığını söylüyor. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...