Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yerin altını karış karış arayacak düzenleme tamam

Düzenleyen:
Yerin altını karış karış  arayacak düzenleme tamam

Ekonomi Haberleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın son derece önem verdiği ve açıkladığı strateji ile önemini pekiştirdiği madencilik alanıyla ilgili çalışmalar tam gaz sürüyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın son derece önem verdiği ve açıkladığı strateji ile önemini pekiştirdiği madencilik alanıyla ilgili çalışmalar tam gaz sürüyor. Bu anlamda maden kaynaklarının aranması, işletilmesi, geliştirilmesi, üretilmesi amacıyla gerçek ve tüzel kişilere verilecek haklara ilişkin esaslar belirlendi. Yürürlüğe giren “Maden Yönetmeliği”ne göre; yer kabuğunda ve su kaynaklarında bulunan, ekonomik ve ticari değeri olan petrol, doğalgaz, jeotermal ve su kaynakları dışında kalan her türlü madde maden sayılacak. Madenler üzerinde tesis olunan ilk müracaat, arama ruhsatı, buluculuk hakkı ve işletme ruhsatı haklarının hiç birisi hisselere bölünemeyecek ve her biri bir bütün hâlinde muameleye tabi tutulacak.  
Öte yandan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca maden sahalarının veya alanlarının ihale edilmesine ilişkin usul ve esaslar da düzenlendi. Bakanlığın “Maden Sahaları İhale Yönetmeliği”ne göre, ihaleler açık ihale usulü ile yapılacak ve teklifler kapalı olarak alınacak. Geçerli kapalı tekliflerin aritmetik ortalamasının yüzde 50’sinin üzerinde kalanlar arasında, açık artırma ihale usulü ile ihaleye devam edilecek. Aritmetik ortalamanın yüzde 50’sinin üzerinde tek teklifin kalması hâlindeyse, bu teklife göre ihale sonuçlandırılacak. Bakan Albayrak, Türkiye’nin hem denizlerini hem de toprak altını karış karış arayacaklarını ifade etmişti. Bu düzenleme ile arama faaliyetlerinin hız kazanması da sağlanmış oldu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...