Güney Afrika, beyaz eşya pazarına giriyor

Düzenleyen:
Güney Afrika, beyaz eşya pazarına giriyor

Ekonomi Haberleri

Ekonomi Bakanlığınca yürütülen UR-GE Desteği kapsamında, Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği tarafından, 24-29 Eylül 2017 tarihlerinde Güney Afrika Cumhuriyeti’nde beyaz eşya yan sanayi firmalarının yer alacağı bir ticaret heyetince ziyaret düzenlenecek.

Ekonomi Bakanlığınca yürütülen UR-GE Desteği kapsamında, Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği tarafından, 24-29 Eylül 2017 tarihlerinde Güney Afrika Cumhuriyeti’nde beyaz eşya yan sanayi firmalarının yer alacağı ticaret heyetince ziyaret düzenlenecek. 2016 yılında 148,8 milyar dolar düzeyinde dış ticaret hacmine ulaşan Güney Afrika ile dış ticaret 1,4 milyar dolar seviyesinde. Beyaz eşya üretimine sahip olan Güney Afrika’nın Türk beyaz eşya yan sanayi ihracatı açısından da önemli bir potansiyel arz ettiği görülüyor. Türkiye dünyanın ikinci, Avrupa’nın ise en büyük beyaz eşya üreticisi. Sektörün ihracatı 2016 yılında 2.2 milyar dolara ulaştı. Buna paralel olarak büyüyen beyaz eşya yan sanayi de doğrudan ve ana sanayiler üzerinden gerçekleştirilen ihracatı ile dış ticarette önemli bir sektör haline geldi. 

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği tarafından Güney Afrika’ya düzenlenecek olan ziyaretle bu ülkeye yönelik beyaz eşya yan sanayi ihracatın artırılması hedefleniyor.

'TURKHAS Takımı' projesinde yer alan 15 firmanın yer alacağı heyet, Cape Town ve Durban’da gerçekleştirilecek program kapsamında ülkedeki en önemli beyaz eşya üreticilerinin tesislerini gezecek ve firma yetkilileriyle ikili görüşmeler gerçekleştirecek. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...