HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kuveyt Türk, Arakan’a 1 milyon TL bağışladı

Düzenleyen: /
Kuveyt Türk, Arakan’a 1 milyon TL bağışladı
Kuveyt Türk, Arakan, Haber

Ekonomi Haberleri

Türk Kızılayı’nın Arakanlı Müslümanlara yardım eli uzatmak için başlattığı kampanyaya Kuveyt Türk’ten destek geldi.

Cabir Turğut İSTANBUL
Türk Kızılayı’nın Arakanlı Müslümanlara yardım eli uzatmak için başlattığı kampanyaya Kuveyt Türk’ten destek geldi. Banka, Myanmar’da sistematik şekilde zulme uğrayan ve yurtlarından göçe zorlanan Arakanlı Müslümanlar için 1 milyon TL değerinde yardımda bulundu. Arakanlı göçmenlerin barınma, gıda, temiz içme suyu ve ilaç ihtiyaçlarının giderilmesinde değerlendirilecek olan yardım çeki, dün İstanbul’da gerçekleştirilen özel bir törenle Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan tarafından Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’a teslim edildi. Törende konuşan Genel Müdür Uyan “Biz de, ilk günden bu yana Arakan’a insanî yardımda bulunan Türk Kızılayı ile birlikte hareket ederek Bangladeş’e göç eden Arakanlı Müslümanlar’ın elinden tutmayı, arada binlerce kilometrelik mesafe olsa da Arakanlı kardeşlerimize yardımcı olmayı arzu ettik. Arakanlı kardeşlerimizin yaralarını bir nebze olsun sarabilmek ve hüzünlerini azaltabilmek için Türk Kızılayı aracılığıyla bölgeye 1 milyon TL’lik bağışta bulunuyoruz” dedi. 
24 BİN GEÇİCİ KONUT İNŞA EDİLECEK
Yurtlarından edilen mazlumlar için 24 bin geçici konut inşa edeceklerini bildiren Dr. Kerem Kınık ise şöyle konuştu: Bunun içinde 50 milyon dolar kaynak gerekiyor. Arakan’daki insani acı maalesef artarak sürüyor. Arakan’dan kaçmak zorunda kalanların 240 bini çocuk. 52 bini hamile kadın. Bu acı insanlığın acısı. Dünyanın insani vicdani olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde sadece Türkiye kaldı. Bu insanların çok acil yardıma ihtiyacı var. Umuyorum ki bu adım Türkiye’deki birçok büyük şirkete örnek olur. Arakan’da kanayan yarayı birlikte sararız. Bağış yapmak isteyenler Türk Kızılayı’nı web sayfasından ve 2868’e mesaj göndererek bağışta bulanabilirler. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...