Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Medikal ihracatı 10 yılda 4’e katlandı

Düzenleyen:
Medikal ihracatı 10 yılda 4’e katlandı

Ekonomi Haberleri

Son 10 yılda dörde katlanan medikal sektörü ihracatı 2006’da 108,7 milyon dolar seviyesindeyken 2016’da 507,9 milyon dolara ulaştı.

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) verilerine göre; geçtiğimiz yıl en fazla medikal ihracatı yapılan ilk 10 ülke; Almanya, Çin, Irak, Hollanda, Fransa, Azerbaycan, Suriye, İtalya, KKTC ve ABD şeklinde sıralandı. 2017 yılının Ocak-Haziran aylarında ise 285 milyon dolarlık ihracat gerçekleşti. İKMİB Başkanı Murat Akyüz, medikal sektörünün stratejik sektör olarak desteklenmesi gerektiğine dikkat çekerek “Medikalde yerlilik oranı ülkemizde yüzde 15’ler seviyesinde. Oysa Almanya’da bu oran yüzde 30’larda. Stratejik olarak düşünülmesi gereken medikal sektöründe yerlilik oranının artması ülkemiz açısından önem taşıyor. Medikalin stratejik sektör olarak desteklenmesini istiyoruz” dedi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...