Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Katılım sigortacılığı ekonomiye katma değer sağlayacak'

Düzenleyen:
'Katılım sigortacılığı ekonomiye katma değer sağlayacak'

Ekonomi Haberleri

DOĞA Sigorta CEO’su Nihat Kırmızı, ‘Katılım Sigortacılığı Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’in yürürlüğe girmesi sonrasında açıklamalarda bulundu.

Yeni yönetmelikle katılım sigortacılığının yaygınlaşarak büyümesi ve ekonomiye sağladığı katkıyı artırması açısından çok önemli bir adım atıldığına dikkat çeken Kırmızı, 2015 yılında henüz bir yönetmelik yokken, dünyadaki uygulamaları dikkate alarak pencere modeliyle sundukları katılım sigortacılığı hizmetiyle Türkiye’de bir ilke imza attıklarını hatırlattı. Kırmızı, “Bugün yürürlüğe giren yönetmeliğin olgunlaşması noktasında, Doğa Sigorta olarak bundan 3 yıl önce önemli bir adım atmış olduk. O dönem bir yönetmelik olmadığı için dünyadaki uygulamaları inceleyerek sektöre kazandırdık” dedi. Katılım sigortasının işleyişi hakkındaki tüm soru işaretlerini ortadan kaldıran yeni yönetmeliğin İstanbul’un finans merkezi olması yönünde önemli bir destek sağlayacağına dikkat çeken Kırmızı, “Katılım sigortacılığında oluşacak fonlar ile sigorta sektörünün ekonomiye sağladığı katma değerde artış yaşanacak. Yatırımcılar açısından cazibe merkezi olan İstanbul, sahip olacağı büyük fonlarla cazibesini artıracak” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...