'Avrupa, pazar kaybetme endişesiyle Türkiye'ye iftira atıyor'

Düzenleyen:
'Avrupa, pazar kaybetme endişesiyle Türkiye'ye iftira atıyor'

Ekonomi Haberleri

Türk Veteriner Hekimler Birliği Başkanı Talat Gözet, “Türkiye’de yapılan analizlerde zehirli yumurtaya rastlanmadı. Yumurta ve beyaz ette Batıyla yarışıyoruz. Kaybetmemek için bunu yapıyorlar” dedi

Osman Çobanoğlu

Avrupa ülkelerinde sağlık skandalına yol açan “zehirli (fipronilli) yumurta” konusunda, uzmanlardan rahatlatan açıklama geldi. Türkiye de kasıtlı olarak bu ülkeler içine çekilmeye çalışılmış, yumurta tüketimine dabre vurulmak istenmişti. Türk Veteriner Hekimler Birliği Başkanı Talat Gözet, “Bakanlık, ciddi manada 1-1,5 aydır analiz yapıyor, hiçbir problem çıkmadı. Ama batıdaki bir ülkenin bakanı, ‘Türkiye’ye de sıçramıştır’ diyebiliyor. Bunu diyebilmesi için veri olması lazım. Gelip buradaki yumurtalardan numune alıp, analiz yapman, çıktılarını da ortaya koyman lazım. Yumurta ve beyaz et üretiminde biz batıyla yarışıyoruz. Ortadoğu pazarında da çekişme halindeyiz. Batı, bu tip şeyleri pazar payını kaybetmemek amacıyla yapıyor” dedi.

KÜÇÜKBAŞA DİKKAT

Türkiye coğrafyasının küçükbaş hayvancılığa elverişli olduğunu da aktaran Gözet, şöyle devam etti: Ülkemizin bitki örtüsü en çok koyun beslemeye uygundur. Çünkü koyunlar küçük otları çok rahatlıkla değerlendirirler. Ama büyükbaşlar için otun biraz daha yüksek olması gerekiyor. Bu arada veteriner hekim olarak, Türkiye’de tavuk eti üretiminde de sağlık problemi olduğuna inanmıyorum. En iyi denetlenen alan, kalıntı analizleri de yapılıyor. Gıda değeri açısından, sağlık açısından bir problem yok.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...