Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye’nin zeytinyağını İspanya dünyaya satıyor

Düzenleyen:
Türkiye’nin zeytinyağını İspanya dünyaya satıyor

Ekonomi Haberleri

Türkiye’nin 40 bin tona yaklaşan 10 aylık zeytinyağı ihracatının yüzde 37’si, dünyada sektörün öncüsü İspanya’ya gerçekleşiyor.

Söz konusu ülke, aldığı ürünleri kendi markasıyla ABD, Uzak Doğu ve birçok ülkeye satıyor. Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Davut Er, “Avrupa ülkeleri bizden kendi iç pazarlarında satmak üzere zeytinyağı alamaz. Çünkü ithalatta litre başına 1,3 avro gümrük vergisi var. Bunlar bizden zeytinyağını, DİR (Dahilde İşleme Rejimi) kapsamında alıyorlar. Şişeledikten sonra da Amerika’ya, Uzak Doğu’ya ve diğer pazarlara, üzerine ‘Bottled in Spain’ damgası vurduktan sonra, kendi markasıyla satıyor. İtalya da aynı şekilde yapıyor. Aynı şey, bu ülkelerin Tunus, Cezayir, Fas gibi ülkelerden aldıkları yağlar için de geçerli. Çünkü katma değer oluşturuyorlar. Demek ki Türk yağı, dünyanın her tarafındaki mevcut pazarlara satılıyor. Yeni pazarlara yetecek kadar, istikrarlı, sürekli ham maddemiz ve kaliteli üretimimiz olması lazım” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...